Oj kolego przecież dokładnie widać że nie jest to profesjonalnie wykonana fotografia. W tym miejscu gdzie Ty doszukałeś się osadu jest załamanie światła
Piłem tydzień temu w Tolkmicku (z 20 km od Braniewa) z butelki jako absolutną nowość - nawet właściciel mordowni pytał się mnie, jak smakuje piwo, które miał w sprzedaży. Ładne opakowanie, piwo powiedzmy niezłe, choć bez wielkich zachwytów.
Kilka dni później wersję puszkową widziałem w sklepie w Bydgoszczy.
Kolor: Ładny złoty. [4.5] Piana: Niestety, po początkowej czapie pozostaje wspomnienie w postaci cienkiego korzuszka. [3] Zapach: Zdecydowany, chmielowy ze słodowym akcentem w tle. [4] Smak: Bardzo gładko wchodzi. Obok umiarkowanej goryczki, delikatnych aromatów chmielowych mamy nieco słodu. Bardzo mi smakowało, dobrze wyważone, nic nie wyskakuje na plan pierwszy. [4.5] Wysycenie: Spore i długo się utrzymywało. [4.5] Opakowanie: Nawet nieźle się prezentuje. Nawa od razu rzuca się w oczy. Mamy i ładny kapsel. [4.5] Uwagi: Nabyte na Malmeda w Białymstoku. Gdybym miał bliżej, piłbym częściej. Niezłe piwo jasne w polskim stylu.
Zupełnie przyzwoite, po tym jak debiutował z nadziejami Barkas. Nie olśniewa, ale naprawdę smaczne piwo. Ocena przy kolejnym podejściu, może następnej warki.
21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - lekka zbożowość i nutka chmielu.
Smak - słodkawe, lekko ściągające, kwiatowe,...
Nowość z braniewskiego browaru (kod LG). Przynajmniej nigdy wcześniej tego nigdzie nie widziałem. Brak wątku na tym forum również to potwierdza. Alkohol 6%. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Opisy w 3 językach, po polsku, angielsku i włosku. Po...
Comment