Komes Porter dostępny aktualnie w Makro Cash w dwupakach.
Fortuna, Komes Porter
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
ano był drugi, a nawet prawie pierwszy. Z tym, że warka 07.05.2016
Mnie ta 02.06.2016 smakowała bardzo, bo to już prawie extra hiper podwójny prawie robust stout (dolny ) dlatego chciałem dokupić, więcej.
Test testem, ale swoje kubki smakowe mam.
Choć nie wiadomo co by wyszło w takim ślepym teście w domowym zaciszu :]Comment
-
Comment
-
Comment
-
-
Comment
-
Kolor:
Piana:
Zapach: ciemne słody, kawa, minimalnie alkohol [4,5]
Smak: alkohol nieźle ułożony, przyjemnie grzeje przełyk; dominują smaki kawy/ciemnej czekolady, może też pumpernikiel; goryczka średnia jak na porter ale mnie pasuje. Jak za rok dojdą do tego różne smaki z przeleżakowania to piwo będzie świetne. [4]
Wysycenie:
Opakowanie:
Uwagi: warka z datą 01.06.2016, pite w temp od 10 stopni. Aż wierzyć się nie chce, że inna warka tego samego piwa mogła smakować tak...
...ale to zupełnie inne piwo; to jest pełne, z wyczuwalną goryczką, tamto bardziej wodniste, z nieprzyjemną, niezbalansowaną kwasowością. Ehh, ta Fortuna....Comment
-
Warka do 02.06.2016, czyli piwo całkiem świeże, a naprawdę zacne, już jakby ułożone.
21% ekstraktu, a w ogóle nie męczy, jest mega pijalny.
Z niejednym porterem 18blg się męczyłem żeby dopić 0.3L, a tutaj 0.5 dokończyłem ze smakiem.
Świetna równowaga, nie atakuje alkohol, żelazo ani paloność, tylko przeplatają się subtelne posmaki.
Piana i zapach nie zachwycają.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, rubinowe refleksy pod światło. [4.5]
Piana: Drobne i średnie pęcherzyki, szybko opada do wysokości ok. 1 cm, jednak utrzymuje się do końca. Nie tworzy obrączek na szkle. [3.5]
Zapach: Słaby. Trochę kawa, alkohol. [3]
Smak: Spora paloność i goryczka. Smak kawy, lekko kwaskowaty. Ta kawa pozostaje w gardle po przełknięciu.
Piwo jest jednak trochę za mało gęste, zawiesiste. [4.5]
Wysycenie: Niskie do średniego. [4]
Opakowanie: Pełny skład, z podanym użytym szczepem drożdży, temperaturą serwowania, sugerowanym szkłem. Jest też opis piwa, informacja o zdobytych nagrodach. Podany adres producenta i ekstrakt. [5]
Uwagi: Warka do 02.06.2016
Moja ocena: [3.875]Chamstwo w państwie, Panie.Comment
-
Za 4,49zł nie ma obecnie lepszego palonego z nieźle ukrytym alkoholem porteru na rynkuComment
-
Faktycznie, w PiPie w warszawskim Blue City też jest po 4.49 ... tzn. wczoraj wieczorem widziałem na półce ostatnich kilka sztuk, stały w dwóch różnych miejscach działu piwnego.
Warka do 03.06.16. Odłożyłem na późniejszą degustację.Comment
-
Kurczę, na to wychodzi, że wypuścili warki
01.06.2016
02.06.2016
03.06.2016
no to im się nieźle tam kręci :]Comment
Comment