Marusia napisal/a
Butelkowe, niepasteryzowane, Książęce Mocne, 18,5% ekstr. oraz 6,2% obj. szybko traci gaz i smak i jakoś wierzyć się nie chce w taką zawartość ekstraktu. Pianka śliczna, ale mała i krótkotrwała. Reszta opisu jak powyżej. Cechą wspólną jest bardzo jasny kolor i delikatny smak. Ogólnie całkiem całkiem, zwłaszcza, że kosztuje 1,4 zł
Właśnie 18.5 ekst i 6.2 alk. potwierdzam bo sam się trochę też zdziwiłem ale piwko smaczne i do tego tanie. A kupiła mi je żona w Biedronce w Poznaniu na Marcelińskiej
Misiekk napisal/a A koło mnie w sklepie właśnie wczoraj go zabrakło. Co za szkoda.
Chorera ... nie mogę się doprosić w tym sklepie Książęcego. Musze teraz biegać do innego slkepu który jest dużo dalej. Nie podoba mi się to ale co się nie robi dla ...
Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Książęcego Mocnego nie ma w ogóle!
Browar w Lwówku Sląskim produkuje:
"Książęce":ekstrakt 12,5 %wag., alk. do 6,2 % obj.
w wersji pasteryzowanej (złoty medal na XIV Fesiwalu Piw Polskich 2001) i niepasteryzowanej,
"Mocne Dobre"; ekstrakt 15,2% wag.( na etykiecie wygląda jak 15,8%), alk. do 7,8%,
także w wersjach nie- i pasteryzowanej.
Śląski Klub Birofilów zaprasza na 61 Międzynarodową Giełdę Birofiliów odbędzie się w Tychach 18 -19 .10 .2024 r na terenie Browaru Książęcego w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9 .Piątek w godzinach 16,00-22,00, Sobota od 8,00 do 14 ,00.Sponsorami imprezy są Tyskie Browary Książęce,...
Stowarzyszenie Śląski Klub Birofilów zaprasza na 63 Międzynarodową Giełdę Birofiliów w Tychach. Impreza odbędzie się w dniach 24-25.10.2025r w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9.Sponsorami imprezy są Kompania Piwowarska, Tyskie Browary Książęce oraz firma Rastal
Skoro wyraźnie napisano, że piwo jest pasteryzowane to już mamy tu inne piwo niż przez ostatnie lata i chyba zasługuje na nowy wątek.
Dodatkowo na kontrze widzimy informacje "filtrowane, poddane mikrofiltracji".
Comment