Przecinek przykleił sie do adresu, ma byc: http://www.pepees.pl/
Łomża, Wyborowe
Collapse
X
-
-
Wydaje mi się że piłeś Łomżę Eksportową (tak się to piwo chyba nazywa). Jaka ona jest w tej chwili nie wiem, bo ostatni raz piłem to piwo bardzo dawno temu. Ja polecam Łomżę Wyborową. Jest wyśmienita. A wzory etykiet na stronie PEPEES-u nie są już aktualne.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
na stole: Łomża
Mieliście już okazję zakosztować produktów Browaru Łomża.
Łomża Wyborowe, Export, Kurpie, Mocne.... Z racji wizerunku Kurpi na etykiecie nazywane laleczkami
Od jakiegoś czasu gości także na warszawskim rynku. Polecam piwko z beczki pod parasolami nad Wisłą
Najlepsze jest chyba Export (jakżeby inaczej), smak dość charakterystyczny, dość chmielowy, ładna pianka dość wolno opadająca....
To jedno z moich ulubionych polskich piw, ale może to z powodu lokalnego patriotyzmu.Comment
-
Specjalnie dla ZEDa odświeżam temat, bom tępa i nie nauczyłam się podawać ścieżekComment
-
.... ale widzę, że Cezar mnie już wyręczył....Comment
-
dzięki serdeczne. Jestem tu nowy, ale miło zaskoczyły mnie opinie nt. Łomży, więc zostaję
Przywożę sobie co pewien czas partię "prosto z browaru", bo to jednak ciut inny smak niż ze sklepu.
Nie zauważyłem opinii o Mocnym, rozlewanym w tzw. granacikach. Przypuszczam, że nie zdobedzie takiej opinii wśród piw ciemnych jak Wyborowe i Export wśród jasnych, ale i tak jest dość ciekawe smakowo. PolecamComment
-
Cieszę się, że Cię zachęciliśmyComment
-
Nowe "Wyborowe" z Lomzy (importowane przez Stawskiego) jest inne niz dawniej i znacznie lepsze. W tej chwili to moje podstawowe piwo, na zmiane z "Liderem".Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Właśnie degustuję Łomżę Wyborową, a przed chwilą skończyłem Eksport. Muszę przyznać że tak i jedno jak i drugie jest niczego sobie, obydwa mają porządny smaczek i, szczerze mówiąc, są o wiele wyższych lotów niż się spodziewałem. Szkoda że w mojej okolicy jest dosyć trudno dostępne . Poza hipermarketami i nielicznymi małymi sklepikami nie ma czego szukać.
O dziwo (nie wiem czy jest to reguła) Eksport kupiłem oklejone etykietami jak na eksport do USA. Ekstrakt i data ważności doklejone zostałe na małej białej etykietce, a z tyłu LOMZA EKSPORT i "znamienite" GOVERMENT WARNING....
Imported by "Amtec International Of NY Corp."Dick Laurent is dead.Comment
-
Łomżę Export też ostatnio piłem i jest dobra, znacznie lepsza niż dawniej. Oczywiscie nie ma daty ważności...Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
i ja ostatnio parę razy piłem Łomżę i muszę przyznać, że zdecydowanie poprawiła smak nie tracąc nic ze swojej oryginalności.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Comment