Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnobursztynowe, klarowne [4.5]
Piana: w zasadzie nie istnieje, lekkie coś zaraz po nalaniu, potem szybko opada, na powierzchni nie ma ani jednego bąbelka [2]
Zapach: dość intensywny, orzeźwiająco słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: przyjemna miła mocna chmielowość, w ślad za nią miła dobrze wyczuwalna goryczka, daleko w tle lekkie słodowe nuty [4]
Wysycenie: troszkę za dużo, momentami troche męczące kłucie w ustach [4]
Opakowanie: uwielbiam bączki starego typu, etykieta też w klimacie, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Dobre piwo, co to więcej mówić, zakupione w Le Clerk na Kwitnącej za 1.89
Moja ocena: [3.7]
Kolor: jasnobursztynowe, klarowne [4.5]
Piana: w zasadzie nie istnieje, lekkie coś zaraz po nalaniu, potem szybko opada, na powierzchni nie ma ani jednego bąbelka [2]
Zapach: dość intensywny, orzeźwiająco słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: przyjemna miła mocna chmielowość, w ślad za nią miła dobrze wyczuwalna goryczka, daleko w tle lekkie słodowe nuty [4]
Wysycenie: troszkę za dużo, momentami troche męczące kłucie w ustach [4]
Opakowanie: uwielbiam bączki starego typu, etykieta też w klimacie, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Dobre piwo, co to więcej mówić, zakupione w Le Clerk na Kwitnącej za 1.89
Moja ocena: [3.7]
to nie to piwo, które piliśmy jeszcze tydzień temu. Ten napój przypominał bardziej TYSKIE czy też inny wytwór chemiczny. Szkoda!. Obecnie zakupuję LUBUSKIE niepasteryzowane z Browaru z Witnicy to jest na razie jedyne normalnie smakujące piwo jakie można kupić (sieć Piotr i Paweł). W browarze w Czarnkowie zmienił się właściciel i na pewno zaczął jakieś wynalazki. Jeżeli nie wrócą do wcześniejszej technologii to nie wróżę im dłuższego bytu. Po piwo Noteckie sięgali przede wszystkim smakosze piwa. Teraz myślę że tą markę można będzie postawić razem z innymi wytwarzanymi w wielkich (pseudo) browarach. Pozostali konsumenci, dla których normalne piwo i wyrób wielkich to to samo nigdy nie będą szukać Noteckiego jak mają pod ręką pełno tych beznadziejnych dobrze reklamowanych wyrobów.
, ale trzeba czymś wypełnić lukę po Noteckim i warto wymienić się opiniami
Najbardziej - tak jak od zawsze - podeszło mi właśnie jasne pełne z czerwoną nalepką. Bardzo smaczne piwo, o naturalnym smaku, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Kolor ciemne złoto. Piana i lacing wręcz imponujący. Wysycenie CO2 tradycyjnie słabe, ale...
Comment