BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Na zdrowie!
Witajcie Mędrcy znad parującego Kotła.
Jam ci początkujący browarnik domowy, niewyposażony w odpowiedni sprzęt wiec kombinuje jak koń pod górę
Czy wg was ma sens zrobienie czegoś takiego jak Koelsch z ekstraktów? mój plan jest taki:
Witam.
Warze nowe piwko z brewkitu po przerwie zimowej i plan jest taki zamówiłem już ekstrakt jasny niechmielony WES i GOZDAWA lager nachmielony do tego w zestawie są chyba drożdże W 35.
Całość schladzam do ok 15st tzn wkładamy fermentator do dużego pojemnika zimnej wody z lodem,...
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Trochę głupio się przyznać ale od kilku lat robię piwo z brewkitu i w końcu pomyślałem żeby spróbować z ekstraktem + chmiel. Chciałbym zrobić słodkie piwo w stylu Raciborskiego, Łomży czy też Krajan Irlandzkie ciemne. Czy jesteście w stanie pomóc w doborze...