Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

EDI, Wschowskie Musujące Wytrawne Jasne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Senior
    • 03-2003
    • 2526

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
    Oj, ja bym raczej stawiał na to, że pan Edward nigdy nie miał gueze w ustach

    To też rzucę teorią, a co. Edi to po prostu niepowtarzalny owoc wschowskiego mikroklimatu
    Sugerujesz, że fermentuje w otwartych kadziach z dostępem wolno fruwających, specyficznych dla regionu drożdży? To wsztystko by tłumaczyło.

    Comment

    • Twilight_Alehouse
      Chmielowisko.pl
      • 06-2004
      • 6310

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedzi
      Sugerujesz, że fermentuje w otwartych kadziach z dostępem wolno fruwających, specyficznych dla regionu drożdży? To wsztystko by tłumaczyło.
      Toteż właśnie. Fermentacja zupełnie spontaniczna i nieprzewidywalna. Szkoda, że w regionie zdarzają się drożdże szczepu Saccharomyces spalonogumae i Saccharomyces popielniczkae

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎