Bosman, Piast Niepasteryzowany
Collapse
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Dlatego wypiję Noteckie (niepasteryzowane)
, bo na samą myśl o takim wynalazku jak kukurydziany Miller ,aż mnie cofa
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2009-04-06, 14:47.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Nikomu nic nie polecam ani nic nie odradzam wyraźnie wczesniej napisalem że wspominam o tym piwie gwoli ścisłości że nie tylko 1 koncern ma w ofercie jakiś napój niepasteryzowany. Swoja droga dziwią mnie głosy typu że jedni mikrofiltrują dla smaku a inni do bólu
.
Comment
-
Wiesz mikrofiltracja zależy od wielkości filtra. Można filtrować tak, żeby piwo wytrzymało 2-3 miesiące (Svijany, Amber), a można tak, że wytrzyma rok (Svyturys, Miller). Im gęstszy filtr, tym więcej smaku się "odfiltruje". Nie widzisz różnicy?Nikomu nic nie polecam ani nic nie odradzam wyraźnie wczesniej napisalem że wspominam o tym piwie gwoli ścisłości że nie tylko 1 koncern ma w ofercie jakiś napój niepasteryzowany. Swoja droga dziwią mnie głosy typu że jedni mikrofiltrują dla smaku a inni do bólu
.Comment
-
Tylko krowa nie zmienia poglądów.
Dyskusja służy wymianie poglądów, a nie obstawaniu przy swoich. Przyjąłem po prostu argumenty moich adwersarzy, że zbyt dokładna mikrofiltracja też zubaża smak. Wobec czego piwo bardzo dokładnie odfiltrowane, będzie niestety wyprane ze smaku. Co zaś do Millera, to jego problemem nie jest mikrofiltracja, lecz przede wszystkim receptura.
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-04-06, 18:07.Comment
-
Millerowi to chyba nic nie pomoże.Receptura stworzona na potrzeby zjadaczy kukurydzy spowodowala tylko boom domowego piwowarstwa w tym kraju kukurydzy. Jakim powodzeniem cieszy sie to piwo u nas świadczy że nawet na tym forum mało kto zauważył że co prawda mikrofiltrowane ale niepasteryzowane
Comment
Related Topics
Collapse
-
Extra Strong ma alko 10.5%
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zloty bursztyn.
Aromat - lodówkowy słód czyli skojarzenie z chmielem Polaris.
Smak - słodko, nie bardzo agresywna owocowość, lekka goryczka....-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-11-12, 12:13 -
-
Premium Strong z alko 7.5%
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Lacing - było trochę plus krążki.
Aromat - lekko żołędziowy słód.
Smak - start to ciekawa słodycz, czuć moc, nie za bardzo przykre, lekko łodygowe, trawiaste,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Już dość dobrze znane "białe" piwo warzone w Szczecinie.
Zawartość alko 5.0%
Puszka 500 ml
Piana - więcej na początku potem grubsza warstwa.
Lacing - trochę było
Gaz - średni
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć. Gdzie we Wrocławiu kupię w dobrej cenie piwko Bosman Specjal lub Miedzyzdroje Pils? Detalicznie?...
-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
-
- Loading...
- Koniec listy.

Comment