Za 1,99 butelka to w swojej klasie rządzi.
Amber, Naturalny
Collapse
X
-
-
Amber naturalny w butelce? Cholera, u mnie tylko w puszce jest. Swoją drogą następne po Johannesie piwo z Ambera które próbowałem i znowu jestem pozytywnie zaskoczony, po cenie (2,19) spodziewałem się czegoś gorszego, a tu dobre piwo w niskiej cenie.Comment
-
bardzo lubiłem to piwko, ale ostatnimi czasy znikną ten chlebowy posmaczek i już niczym nie wyróżnia się od przeciętnych niepasterniakówczyżby kiepska partia
"To Sprawa Przez Swą Zawiłość Niewytłumaczalna"Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto w pełnym wysyceniu. Pełna też klarowność. [4.5]
Piana: Średnioziarnista przy nalewaniu. Oblepia ścianki przy przechylaniu szklanki. Trzyma się długo zwartym kożuchem, na początku dwu-, później półcentymetrowym. Pozostaje do samego końca. [4]
Zapach: Świeży. Orzeźwiający. Na pierwszym planie słodowość. W tle wyczuwalne owocowe nastroje. [4]
Smak: Przede wszystkim bardzo dobre wyważenie pomiędzy goryczką a słodami. Przy czym obydwie nuty są wyraźne a ich aromaty dają się organoleptycznie rozdzielić podczas konsumpcji. Do ideału braku nieco wyższej wyrazistości. Mimo wszystko jest bardzo smacznie. [4.5]
Wysycenie: Odrobinę za duże. Jednak nie przeszkadza. [3.5]
Opakowanie: Oryginalne graficznie. Bardzo dobrze oddaje charakter piwa. Osobiście urzekł mnie dedykowany kapsel - taka fajna kwintesencja całości w miniaturze. Dobrze pomyślane, minus za brak ekstraktu. [4.5]
Uwagi: Bardzo dobre piwo na co dzień. Jedno z najlepszych polskich piw w swojej klasie. Doskonały stosunek jakości do ceny. Szkoda, że butelkowe jest dość trudno osiągalne w szerokiej sprzedaży.
Moja ocena: [4.225]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025Comment
-
Codziennie sprawdzam 3 do czterech butelek Naturalnego od czasu wejścia przezeń w szkło i po prostu w swojej klasie cenowej (1:99) nie ma sobie równych. Co ciekawe zauważyłem że każda warka ma swoje "abhelium" i "peryhelium" - najlepiej smakuje na miesiąc przed terminem ale tylko z mojego sklepiku pod domem - myślę, że to piwko z duszą i każdemu polecam znalezienie go w odpowiedniej chwili. Warka do 27.01 za tydzień będzie chlebowa i wysycona - w tej chwili jeszcze troche płaska - naprawdę bardzo kibicuję amberowi w tej linii oby nie upadło!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, klarowne [4]
Piana: średnio intensywna, mało trwała, sycząca, brudzi szkło [3]
Zapach: aromat chmielowy po nalaniu, po chwili zupełnie znika, zostaje lekko kwaskowaty słód z chlebowym wykończeniem, mało intensywny [3]
Smak: wodniste, nieco słodu, nieco goryczki, nieco karmelowej chlebowości, ciutka cytrusowego kwasku, w tle warzywne posmaki, 12 blg nie czuć, jakby było 9 to nawet oki[3]
Wysycenie: spore, OK, ale głuszy smak, z czasem nieco maleje i jest lepiej [4]
Opakowanie: butelka jest OK (puszki nie cierpię), podany ekstrakt i zgrubny skład, nie przepadam za tą nazwą [4]
Uwagi: Zdecydowanie piwo bardziej na lato.
Moja ocena: [3.15]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny złoty kolor. Taki kolor powinno mieć piwko. [5]
Piana: Nie opada szybko i jest delikatna i elegancka. [4]
Zapach: Bardzo przyjemny, nie uderza zapachem spirytusowym tylko piwkowy i przyjemny zapach. [4.5]
Smak: Nie jest to jakiś niewiadomo jaki smak ani żadna poezja, ale naprawdę daje radę to wypić) [4]
Wysycenie: Za bardzo nasycone CO2 jak dla mnie. Największy minus tego piwa. [2.5]
Opakowanie: Przyjemna pucha. dobrze leży w dłoni. Aczkolwiek wolę butelkowe piwa w klasycznym stylu. Stąd tylko 3. [3]
Uwagi: Kupione w Tesco po 2,49zł. W tej cenie nie znam lepszego lagera. Heinekeny, Carlsbergi, Lechy i inne wynalazki mogą się schować. Polecam dodać trochę naturalnego miodu do tego piwka i tak oto za niecałe 3zł mamy wyborne piwo miodowe którym możemy uraczyć nasze damy w zimowy wieczór co powinno zachęcić je do bycia gorącą tej nocy))
Moja ocena: [4.1]Comment
-
Bardzo przyjemne piwo o oryginalnym smaku. Polecam.
Comment
-
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Boże w końcu udało mi się je zdobyć, bo tak długo jak jego to chyba piwa jeszcze nie szukałem... w każdym razie buteleczka piękna z kapselkiem
co do piwa to jak dla mnie świetne piękna barwa, stosunkowo duże wysycenie - dokładnie tak jak lubie, mocno wyczuwalna goryczka, przyjemny zapach a w zasadzie prawie jego brak jak dla mnie piwo bliskie ideałowi
minus oczywiście za dostępność ale porównując do wielu piw które piłem jest znakomite!!Comment
-