Ale pomyłka... cieniutkie... ledwo czuć smak... piwa
3,5% alkoholu to chyba u nas wyjdzie dobrze poniżej 10% ekstraktu...
Piana zniknęła momentalnie...
Gaz dość mocny i kolor jasno pilsowy...
Najlepszy... hehehe jest zapach bo wydaje się najbliższy obiektu zwanego piwem...
Tym razem "to" jest produkowane w Browarach Regionalnych... Łomża...
Kolor: Kolorek ujdzie, choć jest i tak bardzo jasny, nawet jak na standard pilsów. I to sugeruje, że z resztą jest nie najlepiej. [3] Piana: Trudno mówić o pianie. Nalewałem z góry, wzburzałem, kombinowałem. Nic z tego. Pojawia się i znika w bardzo szybkim tempie, na powierzchni zostają minimalne ślady. [1.5] Zapach: Nikły, ulotny... Gdzieś tam w oddali przebłyski słodowe, ale kojarzą się raczej z piwem rozcieńczanym wodą, tudzież szkłem, w którym piwo było, ale już zostało wypite. [2] Smak: Praktycznie nie czuć w tym piwa. Bardziej przypomina delikatny napój słodowy, bo goryczka jest prawie niewyczuwalna. Plusem jest brak dziwnych posmaków. Mocno schłodzone nawet orzeźwia i udanie zastępuje wodę gazowaną. [2] Wysycenie: Wysycenie jest chyba największym atutem tego osobliwego napitku. Szkoda, że nie towarzyszy ono piwu z prawdziwego zdarzenia. [3.5] Opakowanie: Puszka wpisuje się w typową miernotę taniej masówki. Dyrdymały o "najwyższej jakości" i "jasnym pełnym". Do tego idiotyczna nazwa i rok 1856 - został z czasów, gdy ustrojstwo wytwarzały Głubczyce. [2.5] Uwagi: Produkt generalnie nijaki, ale ma kilka zalet. Nie odpycha niepożądanym posmakiem, tudzież zapachem. Schłodzone nawet gasi pragnienie i może służyć jako napój izotoniczny w upalne dni. No i kosztuje malutko - bo i malutko w tym piwa. Dostępne oczywiście w Żabce.
Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - słodkawy słód.
Smak - dość słodko, dość lekka owocowość lagerowa, mała goryczka.
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - dość dużo.
Barwa - złoto jasne.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość z nutą żołędziową.
Smak - lekko słodkawe, płaska zbożowość z posmakiem ryżowym,...
Comment