Van Pur, Hermann Müller
Collapse
X
-
Zobaczyłem to w żabie z kodem LG, to myślę, kupię, bo Javox to strasznie zbeształ. I co? Nie ma takiej tragedii. Piana fakt - super. Barwa złota. Zapach metaliczny. W smaku nuty metaliczne i delikatnie goryczkowe, co przy piwie o takim woltażu oceniam pozytywnie. Wylewać nie musiałem. Za drogie. Gdyby kosztowało to w granicach 1,5zł, byłoby ok. Za 2,7zł lepiej kupić Hopfe.Comment
-
Powrót po 4 miesiącach do tego piwa. Czemu powrót? Byłem na długim weekendzie w Międzywodziu i szukałem czegoś taniego, lekkiego, do popijania na plaży. (W barze na plaży ceny skandaliczne, np. piwo Bosman lane do plastiku 16zł). Przyznam się szczerze, że Hermann Müller, schłodzony, wchodził na plaży bardzo dobrze. Kosztował w Żabce 2,99zł. Brak dziwnych aromatów, w tle smaki słodowo-goryczkowe, odrobina metalu. Przy woltażu 4% jest to fajnie pijalne piwo do takich właśnie okazji. Kod LG, czyli Braniewo.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Zbiła mi się pamiątka po babci widoczna na zdjęciu. Przeszukałam dużo grup i nie znalazłam żadnej. Zwracam się do Państwa z pytaniem gdzie szukać?1 Photo
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Browar z Górnej Frankonii pod Bambergiem. Więcej o nich tutaj:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...r-debring-bock
Obecnie warzą już więcej gatunków piw (klasyka), w tym Micherla, która jest takim tresciwszym nieco hellesem...-
Channel: Niemcy
-
-
Bodaj bezglutenowe piwo na szerszy, marketowy użytek.
3,4% alk.
Aromat - lekki, specyficzny słód
Piana - wysoka, niezbyt trwała, poszarpany kożuszek na dłużej
Barwa - złota, klarowna
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - dość łagodny słód...-
Channel: Szkocja
2025-08-08, 19:40 -
-
Ekstr. 16,5%
Alk. 7,0%
Aromat - słodowy z masłem, trochę chmielu (kwiatowość, nieco owoców), też fałszywa nuta groszku konserwowego, gotowanych warzyw
Piana - wysoka, trwalsza
Barwa - bursztynowa, zamglona
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - miękka...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-07-25, 02:02 -
-
Ekstr. 12,2%
Alk. 5,5%
Jakie chmiele nie podano.
Aromat - dość wyraźny aromat chmielu z nutą cytrusową, trochę słodu
Piana - zdecydowanie wysoka, trwałą, długi kożuszek, zostaje na szkle