Kolor: Mętna mocna herbata. [5] Piana: Gęsta, choć niewysoka. Szybko opada. [3] Zapach: Niezbyt silny, ale przyjemny, taki ziarnisto-orzechowy z lekką nutą kawy zbożowej. Powinien jednak być silniejszy. [3.5] Smak: Średnio treściwy, raczej wytrawny. Czuć lekkie nuty owocowe, orzechowe i goryczkowe, a także słabiutką paloność. Całość daje sympatycznego niezobowiązującego ciemniaczka we frankońskim stylu. Nic rewelacyjnego, ale pije się nieźle. [4] Wysycenie: Za wysokie. [4] Opakowanie: Firmowy kufelek. Odejmuję punkty za brak wafli. [4] Uwagi:
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
20 kranów, z czego 19 piwnych a 5 z nich obsadzonych piwami z browaru Spółdzielczego. Jest przestronna sala z barem i współdzielony z kawiarnią obok zabudowany taras przed wejściem.
Godziny otwarcia: codziennie od 15 do północy, a w pt. sob do 2:00.
Comment