Zamkowy, Grand Champion 2011
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku! -
Tylko bez sklepikarskich chwytów mi tu.
Chodziło mi bardziej o okolice 5 zł. Trudno mi uwierzyć, że GŻ ma podobne koszty jak Pinta. Ja wiem, fajna sprawa, fajny projekt, jakbym miał browar, to sam bym taką cenę przywalił, ale póki co nie mam i występuję z pozycji konsumenta, który jak wiadomo z definicji jest lewakiem (najczęściej obłudnym).
Oczywiście jedno kupię dla spróbowania.Comment
-
Co do nazwy: w przedostatnim Piwowarze przetłumaczyłem ustawę o ochronie Kölscha, pisałem o historii i nazewnictwie.
Kölsch to coś takiego jak u nas "Grodzisz". Oba słowa pochodzą od nazw miast: Köln i Grodzisk, ale jednak są inne. Te nazwy można zastrzec, ale tylko te nazwy w dokładnie takim brzmieniu, z dodatkami czy bez. Zarówno próby tłumaczenia na inne języki, jak i jakieś przekręcania są dopuszczalne - nie wolno użyć jedynie słowa Kölsch. Przecież istnieje cała masa piw komercyjnych o nazwie Kolsch - bez kropeczek nad o. - to najbardziej śliska nazwa nawiązująca do oryginału, ale na razie nie słychać o problemach ich pomysłodawców. Niedawno na rynku niemieckim ukazało się piwo Colonia:Comment
-
ponad 60 wpisów w dziale piwo konkretnie dotyczy piwa, którego nikt jeszcze na dobrą sprawę nie spróbował - dodając kolejny: szkoda, że w tym roku jest 0,33 - w zeszłym roku było 0,5 litra i kosztowało 5,49 w tym pewnie będzie cena taka sama, czyli drożej o 33%Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Ha! Brawo za dociekliwość Skitof, masz u mnie piwo.Zarówno próby tłumaczenia na inne języki, jak i jakieś przekręcania są dopuszczalne - nie wolno użyć jedynie słowa Kölsch. Przecież istnieje cała masa piw komercyjnych o nazwie Kolsch - bez kropeczek nad o. - to najbardziej śliska nazwa nawiązująca do oryginału, ale na razie nie słychać o problemach ich pomysłodawców. Niedawno na rynku niemieckim ukazało się piwo Colonia
Moim zdaniem powinno nazywać się "Kolońskie" - tak jak oryginał Janka. Jak komuś się kojarzy z wodą, to niech lepiej kupi Żywca. Na zdrowie.Comment
-
-
Jak kolońskie kojarzy się z wodą kolońską...
to Żywiec powinien kojarzyć się z... żywcem
http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 PolskaComment
-
Mam, nabyłem, wypiję zapewne jutro/pojutrze (bo teraz nie mogę), 5,60 w Gdańsku u pekosa na Orunii Grn. Przy mnie Łukasz (tfu, nie on, a współpracownik) wprowadzał to piwo na kasę. Świeża dostawa. Kupowałem dzisiaj, tak ca. 16 z minutami. Pakowane w kartony, butelki jak wszyscy wiemy 0,33, bezzwrotne.Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2011-12-02, 21:59.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
A dostawa może być nie świeżaMam, nabyłem, wypiję zapewne jutro/pojutrze (bo teraz nie mogę), 5,60 w Gdańsku u pekosa na Orunii Grn. Przy mnie Łukasz (tfu, nie on, a współpracownik) wprowadzał to piwo na kasę. Świeża dostawa. Kupowałem dzisiaj, tak ca. 16 z minutami. Pakowane w kartony, butelki jak wszyscy wiemy 0,33, bezzwrotne.
Nie ładnie tak, cała piwna Polska czeka a Ty już masz w lodówce
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
NIe jest to nieuczciwe skoro sprzedaż ma się zacząć od 6 grudnia? Niech każdy rozważy to w swoim sumieniu."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
W Rodzince-Bis w Warszawie również piwo już wprowadzone do obrotu. Pięć złotych bodajże za butelkę,Comment
-
Tak by było sensownie, bo to jest żenujące, że nie można doczekać do prostego terminu. Rozumiem, sprzedanie po cichu znajomemu spod lady, ale wstawianie do normalnej sprzedaży...
Comment