Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty [5]
Piana: jasnobrązowa, ładna, ale mało trwała [4]
Zapach: wyraźnie palony, przyjemny, nie do końca jak palona kawa - raczej łagodniejszy [4.5]
Smak: bardzo gęste, pełne w ustach, dominuje paloność lekko szczypiąca w język, ale nie agresywna; jest lekka, jakby mleczna łagodność, lekka słodkość, słabo wyczuwalny chmiel; piwo zostawia w ustach palony posmak, pozbawiony goryczki [5]
Wysycenie: wydaje mi się, że dość wysokie, ale ok, nie przeszkadza w piciu [5]
Opakowanie: podane wszystkie informacje, etykieta bez szału, ale ok [5]
Uwagi: Bardzo pijalne piwo, może bez ekstremalnych wrażeń, ale dla mnie pewniak, na którym się nie zawiodłem.
Moja ocena: [4.725]
Kolor: czarny, nieprzejrzysty [5]
Piana: jasnobrązowa, ładna, ale mało trwała [4]
Zapach: wyraźnie palony, przyjemny, nie do końca jak palona kawa - raczej łagodniejszy [4.5]
Smak: bardzo gęste, pełne w ustach, dominuje paloność lekko szczypiąca w język, ale nie agresywna; jest lekka, jakby mleczna łagodność, lekka słodkość, słabo wyczuwalny chmiel; piwo zostawia w ustach palony posmak, pozbawiony goryczki [5]
Wysycenie: wydaje mi się, że dość wysokie, ale ok, nie przeszkadza w piciu [5]
Opakowanie: podane wszystkie informacje, etykieta bez szału, ale ok [5]
Uwagi: Bardzo pijalne piwo, może bez ekstremalnych wrażeń, ale dla mnie pewniak, na którym się nie zawiodłem.
Moja ocena: [4.725]
. Ogólnie smak jest fajnie delikatny, lekki, ale zarazem piwo sprawia wrażenie dość treściwego. Byłoby jednak jeszcze lepiej gdyby reklamowane na etykiecie aromaty gorzkiej czekolady były nieco bardziej wyraziste. Ale ogólnie całkiem udany stout, choć jakby nieco bardziej kawowy niż czekoladowy, co subiektywnie odczuwam jako lekki minus [4.5]
[4.5]
Comment