Kolor: bursztyn wpadający w pomarańcz, mętne [5] Piana: najsłabszy element w piwie, słaba po nalaniu, szybko opada, po kilku minutach nie ma ani jednego bąbelka [2] Zapach: słabiutki, owocowo-słodowo-miodowy [2.5] Smak: treściwe, pełne, dominuje miła chmielowa goryczka, sam miód jest jedynie w tle nie jest pierwszoplanowy co mi bardzo odpowiada, leciutkie słodowe akcenty [4] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: jak to w browarze restauracyjnym, brak podstawek ale jest firmowe szkło, w butelce na wynos bez etykiety - jeszcze na to piwo nie mają [4] Uwagi: jedno z lepszych miodowych piw na rynku
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2012-03-18, 14:51.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
Minibrowar przy jednej z głównych arterii miasta, ale daleko (ok. 4 km) od głównego dworca kolejowego.
Nowy Sad to jedno z największych miast w Serbii i aż dziw bierze że nie posiada sensownego systemu komunikacji miejskiej.
Układ ulic jak w Nowej Hucie sprawia, że wszędzie jest...
Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
Comment