Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Krajan, Armagedon 2012

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• heckler
    Bařice-Velké Těšany, Velké Těšany 21, Pivovar Theodor
    heckler
    Historia powstania browaru Theodor sięga 2012 roku. Podobno już wtedy Jan Kozel myślał o założeniu własnego browaru. Na lokalizację zostały wybrane pomieszczenia starego chlewu znajdującego się na posesji babci Jana. W międzyczasie właściciel założył browar kontraktowy pod nazwą Kočovný...
    2025-07-22, 07:44
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Krajan, Nakło Trzeciewnica ul. Browarna 1
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 22:30
  • darekd
    Poppels, Session India Pale Ale
    darekd
    Browar z okolic Göteborga warzący od 2012 r.

Alk. 4,2%
    IBU 30
    https://www.poppels.se/produkt/session-ipa/

Browar warzy jeszcze lżejsze piwo tego typu: Session IPA 3,5%

Aromat - chmielowy, trochę ziół, kwaskowe śliwki, ciut cytrusów, leciutki...
    2025-02-26, 22:42
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • heckler
    Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
    heckler
    Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
    2025-07-23, 06:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...