Unibroue, Fringante

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

    #1

    Unibroue, Fringante

    Bardzo przyjemne piwo o zaw. alk. 10% (butelka 0,75l, jak na fotce).
    Bursztynowy kolor uzupelniony o gest@ drobn@ piane, ktöra trwa i trwa... Zapach wybitnie owocowy (przypomina troche belgijskie Krieki) bardzo zwodzi, albowiem piwo ma smak ma delikatnie chmielowo-slodowy z doz@ drozdzy (browar reklamuje Fringante jako luksusowe piwo potröjnej fermentacji...) i tajemniczych przypraw.

    Naprawde dobre piwo, ktöre dostarcza milych doswiadczen organoleptycznych, jedyne, co kaze sie zastanowic do dlugotrwal@ przydatnosc do spozycia (möj egzemplarz mial date 2009) - producent oferuje 7 lat!

    Ogölnie: jak najbardziej polecam

    Ps. Chwilowy brak polskich znaköw.
    Attached Files
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

    Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6775

    #2
    Nie ma się nad czym zastanawiać - wszak Chimay'e też mają termin przydatności w latach mierzony. Jest to po prostu piwo niepasteryzowane i niefiltrowane, dofermentowywujące w butelkach. Jego smak będzie się oczywiście zmieniał wraz z upływem czasu (co nie znaczy, że się zepsuje) - po prostu będzie cały czas fermentowało i zmieniało profil smakowy. Jako osoba warząca powinnaś o tym wiedzieć

    Comment

    • cyborg_marcel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 3467

      #3
      Powinnam placic podatki i umrzec - reszta nie jest obowiazkowa
      Po prostu lubie wiedziec, co pije - rozumiem, ze dokladny sklad jest tajemnica handlowa, ale brak danych poza "doskonalej jakosci slod, chmiel i przyprawy" gdzies tam w reklamie mnie nie satysfakcjonuje
      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

      Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

      Comment

      • Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
        Powinnam placic podatki i umrzec - reszta nie jest obowiazkowa
        Pisząc o drożdżowym posmaku mogłaś domyśleć się, że producent podając datę przydatności do spożycia w latach - proponuje konsumentom piwo niepasteryzowane i niefiltrowane. Chimey, Orval i inne tego typu piwa również nie mają informacji o niefiltowaniu i braku pasteryzacji, a podają tylko rok, w którym kończy się przydatność do spożycia piwa...

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • heckler
          Zlín, Ulička 601, Pivovar Misionář
          heckler
          Browar Misionář został założony w 2024 roku w domu rodzinnym w Zlinie przez pasjonata piwa, a obecnie piwowara browaru- Martina Mikoškę.
          Na obrzeżach Zlina w jednej z ciasnych, wąskich uliczek stoi dom Martina. Niestety nie mieliśmy przyjemności poznania samego szefa, ale za to poznaliśmy...
          2025-08-11, 07:15
        • Grbuy
          Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
          Grbuy
          Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
          2023-11-30, 20:57
        • Javox
          Dugges, Pale
          Javox
          Single hop Citra z alko 4%

          Piana - spora potem cienka warstewka.
          Lacing - sporo.
          Gaz - średni.
          Barwa - zamglony, żółty jasny.
          Aromat - cytrusy, ananas, mini "derka".
          Smak - słodkawe, cytrusy, ananas, lekka gorzkawa goryczka.

          Lekkie,...
          2025-12-15, 13:06
        • Prusak
          Kazimierz, Lipka
          Prusak
          Session IPA o parametrach 13 Blg, i 5, 0%.
          Mętna jak hazy, jasna, w zapachu głównie nuty iglaste i grepfrutowe.
          Piana opada szybko, pozostaje cieniutka obrączka i warstwowe ślady na szkle.
          W miarę lekkie, spod goryczki i cytrusów wydobywa się jakby lekki akcent sodowy, choć...
          2025-11-13, 17:18
        • ART
          Rotterdam, Vijverhofstraat 10, Brewpub Reijngoud
          ART
          Reijngoud znajduje się w północnej części Rotterdamu (Rotterdam Noord), w starym obszarze Hofbogen — pod dawną trasą kolejową umiejscowiony we wnękach estakady podobnie jak lokale na Bogusławskiego we Wrocławiu, tyle że tu elewacja jest otynkowana a wnęki są ze sobą połączone wewnętrznie....
          2025-09-18, 11:55
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...