Butelka 330 ml,alkohol 5,2%.Piana znikoma,barwa złocista.W zapachu jakby "perfumowane".Praktycznie bez goryczki,kwaskowato-słodkawe.Delikatne z syntetycznym,"perfumowym" posmakiem.
Carib, Carib Lager
Collapse
X
-
Już myślałem, że zaskoczę wszystkich tak egzotycznym piwem ale niestety nie, jak zwykle kolega kloss musiał być pierwszy.
A samo piwo: w zapachu wyczuwa się owoc; piana szybko opada, kolor jasnozłoty. W smaku przypomina lekkie piwa pszeniczne z domieszką cukru, goryczki tu niewiele. Taka słodka karaibska niespodzianka. Moja wersja to puszka 0,33 l.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! -
Niewątpliwie najpopularniejsze piwo na Tobago i Trynidadzie też.Często po zamówieniu piwa nie pytają o markę tylko od razu dają "Cariba".Nie ma chyba sklepu czy lokalu gdzie nie byłoby tego piwa a w wielu jest to jedyne piwo do wyboru.Niestety ciągle zbyt kwaskowe i zbyt syntetyczne.Comment
-
5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Athenian Brewery, Carib Lager
Athenian Brewery, Carib Lager
Miałem problem do jakiego kraju zakwalifikować to piwo bo na kontrze jest napis:
BREWED AND BOTTLED AT CARIB BREWERY LIMITED, CHAMPS FLEURS, TRINIDAD, W.I.
ale także:
EIZAGETAI APO THN ATHINAIKI ZUFOPOIIA
co greczynka pracująca w hotelowej recepcji przetłumaczyła jako:
wyprodukowane przez ateński browar
Alcohol: 5,2%
Cena: 1,87 EURO
Jasno żółciutkie piwo, a słabo wyczuwalnym chmielowym smaku i zapachu, z pianą o bardzo drobniutkich pęcherzykach.
Bardzo delikatne piwo dobre chyba tylko na upały.PoszukujęComment
-
Browar na Trynidadzie, dystrybucja browaru greckiego, wątek trzeba przenieść do Ameryki ŚrodkowejPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Athenian Brewery, Carib Lager
BREWED AND BOTTLED AT CARIB BREWERY LIMITED, CHAMPS FLEURS, TRINIDAD, W.I.
ale także:
EIZAGETAI APO THN ATHINAIKI ZUFOPOIIA
co greczynka pracująca w hotelowej recepcji przetłumaczyła jako:
wyprodukowane przez ateński browar
(...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Nie znam greckiego ale wg greczynki z którą rozmawiałem EIZAGEIAI znaczy WYPRODUKOWANO, to z kolei oznaczałoby, że jest to produkt browaru ateńskiego.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik... dystrybucja browaru greckiego...PoszukujęComment
-
ale:
BREWED AND BOTTLED AT CARIB BREWERY LIMITED
znaczy warzono i rozlewano w ......Trynidadzie i Tobago
Marka Carib nie ma licencji na warzenie w innych krajach poza kilkoma karaibskimi browarami.
Szkoda, ze mi nie wierzysz ale rozumiem bo zapewne urocza Pani Greczynka miała dużą siłę przebicia
dla potwierdzenia tego co piszę:
stona z listą dystrybutorów Carib beer, jednym z nich jest browar grecki:
GREECE
Athenian Brewery S.A.
102 Kifissos Av.
122 41 Egaleo
Athens
Tel: 011-302-10-538-4185
Fax: 011-302-10-538-4293Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Zanim zamieściłem swój post zajrzałem na stronę którą cytujesz.
BREWERD AND BOTLED także zrozumiałem. Wszystko rozbija się jednak i nieszczęsne EIZAGETAI
PoszukujęComment
-
Wierzysz Greczynce czy faktom?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Zanim zamieściłem swój post zajrzałem na stronę którą cytujesz.
BREWERD AND BOTLED także zrozumiałem. Wszystko rozbija się jednak i nieszczęsne EIZAGETAI
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
Carib Lager, 0,330l, 5.2% Alk.
Smak lekko podchodzący pod cytryne, goryczki brakuje: Piana tak jak szybko przyszła tak szybko opadła. Poza tym przy otwieraniu butelki bardzo zawiało traw(k)ą.Comment
-
zaw. alk. 5,2%, but. 0,275 ml
dostępne w sieci Piotr i Paweł
Moja wersja pochodziła na pewno z Trynidadu (ani śladu Grecji):
kolor - jasnozłoty; nietrudny do określenia bez otwierania butelki, jako że ta wciąż jest przezroczysta;
piana - całkiem sporej grubości kożuszek, trochę zbyt gruboziarnisty, ale dzięki temu ładnie, "koronkowo" pęka po brzegach;
nasycenie - z tych słabszych;
zapach - słodowy zapach taniego piwa koncernowego; nic szczególnego;
smak - nie najgorsza przewodnia nutka słodowa, nawet miejscami wpadająca w dobrze znane z Europy akcenty chlebowe, ale słabiutka, w dodatku wzbogacona o znane z licznych egzotycznych wynalazków "prefumowane" niuanse smakowe (tutaj: delikatne cytrusy). W sumie: kompletny średniak, ale czasem i takie lekkie piwko można wypić.Comment