Flying Dog, In-Heat Wheat Hefeweizen Ale

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.03
    • 3620

    #1

    Flying Dog, In-Heat Wheat Hefeweizen Ale

    Po wczorajszym Winter Ale miałem wysokie oczekiwania. niestety, rozczarowałem się, od kuriozalnej nazwy począwszy.
    4,7%, 0,355 l. 12 IBU
    Piana: za mało i za rzadko
    Gaz: w porządku
    Kolor: bursztynowe, lekko mętne
    Zapach: za słaby! Głównie owocowo-cytrusowy
    Smak: mało wyrazisty, lekko cytrusowo-słodowy
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10393

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2024 r. liczy 13705 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • coder
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.10
      • 1347

      #3
      Aromat: goździkowo-bananowy, lekko drożdżowy

      Barwa: jasnopomarańczowa, mętne

      Piana: obfita, rzadka, nietrwała

      Smak: weizenowy, słodowo-cytrusowy, lekko chlebowy, słodkie nutki

      Goryczka: niewyczuwalna

      Odczucie w ustach: mocno nasycone, smukłe

      Ogólne wrażenie: dobry weizen, taki normalny, jak z Bawarii

      Comment

      • yaro74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2089

        #4
        Kolor słomkowy, mętny.
        Piana drobno i średnio pęcherzykowa, niska, bardzo nietrwała. Pierwszy raz spotykam się z tak marną pianą w pszenicy.
        Zapach przyjemny, średnio intensywny, cytrusy, goździki.
        Smak: owocowo-słodowy, słodkawy, goździków brak, podobnie jak goryczki.
        Opakowanie: etykieta nieco zmieniona, inny kolor i nie ma w nazwie słowa Ale.
        Piwo bardzo przeciętne.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • dadek
          Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
          dadek
          W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
          2024-09-03, 02:08
        • Javox
          Eichbaum, Steininger Hefeweizen
          Javox
          Pszenica z zawartością alko 5.2%, ekstrakt 11.8*.

          Piana - więcej na początku potem obwódka.
          Lacing - niewielki.
          Gaz - średni.
          Barwa - bure, zamglone żółte.
          Aromat - słaby. Potem lekko banan.
          Smak - lekko słodkawe, ogólnie mało smaku, lekki banan,...
          2025-11-04, 15:41
        • Javox
          Eichbaum, Ureich Hefeweizen Hell
          Javox
          Ekstrakt 11.8*, alko 5.2%.

          Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Gaz - średni.
          Barwa - zamglony. jasny pomarańczowy.
          Aromat - lekko banan, guma balonowa.
          Smak - słodkawe, mini kwaskowe, banany w niezłym wydaniu, bez...
          2025-11-21, 14:35
        • Javox
          Eibauer, Berliner Hefeweizen
          Javox
          Ekstrakt 12.0*, alko 5.2%

          Piana - sporo na początku potem pełna warstwa.
          Lacing - trochę było.
          Gaz - średni.
          Barwa - zamglone, blade złoto.
          Aromat - dość ostry, potem płatki owsiane z bananem.
          Smak - słodkawy banan, płatki owsiane. Nuta goździka......
          2025-11-11, 11:24
        • bimb
          Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkoholowe i drożdżowe
          bimb
          Cześć.
          Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

          Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
          2025-07-13, 17:23
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...