Tooheys, Tooheys New

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dreamer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1576

Tooheys, Tooheys New

zaw. alk. 4,6%, but. 0,33 l
    (dostrzeżone na półkach sieci Piotr i Paweł)

Australijski koncerniak firmowany przez Tooheysa, jako jego produkt flagowy. I aby koncernowym praktykom stało się zadość, na kontrze widzimy rozmytą informację, że warzone przez Tooheys albo licencyjnie przez któryś z podległych browarów (dosł. "related companies"). Który - nie wiadomo. Piwo z cyklu "Australian Draught Beer" (na wielu australijskich etykietach można znaleźć informację o beczkowości piwa - draught beer, podejrzewam że tak opisywane są piwa szczególnie popularne w wersjach beczkowych).
    kolor - złoty, klasyczny;
    zapach - chmielowo-słodkawy;
    piana - intensywnie się tworzy po przelaniu z butelki, ale też i szybko opada prawie do zera;
    smak - dla mnie typowy lager, ale w wersji łagodniejszej (wyraźne nutki owocowe - pomarańcze? mandarynki?) , nawet słodkawej, goryczka słabo wyczuwalna (dopiero gdzieś w posmaku); końcówka rozwodniona i bez smaku; ogólnie smak możliwy, ale nic specjalnego;
    wysycenie - zaskakująco słabe

Raczej nie polecam, chyba że w byłby w cenie Żywca BA
    Attached Files
    Blog: Piwna Brytania
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Aktualna fotka:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Cypr, Limassol, Vasilissis 24, Draught Bar & Grill
      pebejot
      W sercu miasta Limassol od 10 lat działa browar restauracyjny.
      Otwarty w 2007 roku "Draught Bar & Grill" zlokalizowany jest w starej części miasta przy samym zamku, w zagłębiu barów i restauracji.
      Wnętrze to jedna wielka sala, długi bar a nad nim instalacja z sześciu...
      2017-08-25, 16:24
    • Pancernik
      Namibia, Windhoek Premium Draught
      Pancernik
      Czarna puszka, kupiona gdzieś w markecie w RPA (tam piwa "Windhoek" są dość łatwo dostępne). Szału nie czyni, choć wydaje się, że jest minimalnie treściwsze od Premium Lagera... .
      2018-03-30, 08:54
    • Javox
      Samlesbury, Boddingtons Draught Bitter
      Javox
      Piwo jasne z widgetem /kulko grzybek /

Alko 3,5%

Piana - efekt kaskadowy raczej z dolnej półki. Na długo około pół centymetra drobnoziarnistej piany.
      Lacing - nie specjalny ale sporo zostaje na szkle.
      Barwa - jasny bursztyn.
      Gaz - po kaskadzie...
      2017-01-07, 00:06
    • Prusak
      Kaltenecker, Hell Boy
      Prusak
      Piwo polotmave. Alk. 5,0% obj.
      Ładna piana. Niewiele daje się wywąchać poza świeżyzną. W smaku głównie dość pusta goryczka. Kolor piękny, klasyczny, rubinowo-brązowy. Wypić się da, ale brak tu ciała i raczej nie do powtórzenia. W angielskiej wersji na ecie reklamowane jako po...
      2019-12-02, 13:33
    • boku
      Beamish & Crawford, Genuine Draught Irish Stout
      boku
      Piękna wysmukła puszka. Nie lubiłem pić piwa z puszki, ale pod wpływem tego piwa zmieniłem zdanie.
      Już samo czytanie informacji na puszce, podczas picia, dostarczyło mnóstwo wrażeń. Na samej górze "Draught stout cremier head". Potem można dowiedzieć, że piwo pochodzi...
      2007-02-03, 12:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...