Schladminger, Sepp!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Schladminger, Sepp!

Przywiozłem w zimie z Austrii, zadołowałem gdzieś w kącie i... zapomniałem. W efekcie trochę się przeterminowało (05.2012) - ale że stało w godnych warunkach nie odnotowałem oznak zepsucia.
    Piwo w zasadzie nic wybitnego sobą nie reprezentuje ale trzyma całkiem niezły poziom tego browaru. Wyraźnie słodowe w smaku pomimo przeciętnie wysokiego ekstraktu, można śmiało powiedzieć że to "jasne pełne" - tą pełnię wyraźnie czuć w ustach. Wysycenie niezbyt duże, nachmielenie niestety też.
    Piana obfita i trwała, wrażenia wizualne OK!
    Pojemność 330ml, kapsel twist-off
    Ekstrakt 11,7, alk. 5,1%

Zdjęcie słabe bo z teflonu ale póki nie ma lepszego to niech będzie i takie.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• tsulej
    Schladminger, Schneeweiße
    tsulej
    Schladminger Schneeweiße (Hefe Weizen, Bollbier). Vol. 5,3%. Mało mętne, słodkawe i bardzo aromatyczne. Dużo tych bananów i goździków o których się mówi, ale ja jakoś nigdy wcześniej w rzadnym z pszenicznych nie wyczułem. Piana gruba, szybko opadająca. Jak dla mnie jedno z lepszych pszeniczniaków...
    2005-01-23, 18:29
  • tsulej
    Schladminger, Märzen
    tsulej
    Podczas pobytu na nartach w Austriackim miasteczku Schladming, miałem okazję popić miejscowego piwka. Browar Schladminger Brau - mają swoją stronę w Inecie.

Piwo Schladminger Märzen - vol. 5,1% (brak info o ekstrakcie). Kolor bardzo jasny, bardzo mocno chmielone - zapach i smak...
    2005-01-23, 18:19
  • pebejot
    Austria, Schladming, Hammerfeldweg 163, Schladminger Bräu
    pebejot
    W zamieszkałym zaledwie przez 4500 mieszkańców miasteczku Schladming, oprócz opisanego we wcześniejszych postach minibrowaru restauracyjnego, znajduje się też duży browar przemysłowy Schladminger Bräu.

Browarek znajduje się zaledwie 500 metrów od dworca kolejowego, widać...
    2011-04-05, 18:24
  • karol1000
    Kvilda u Galapetra, Rankl Sepp
    karol1000
    Ciemna 16 z nowego minibrowarku na Szumawie w miasteczku Kvilda.

kolor: ciemny rubin wchodzący po mału w czerń
    piana: ładne drobniuteńkie pęcherzyki, pięknie oblepia szłko
    zapach: trochę zaskakujący lekko kwąsny i drożdżowy
    smak: Smaczny słodowo-kawowy...
    2013-01-12, 17:13
  • sibarh
    Schladminger, Naturbier
    sibarh
    Butelka 0,5 litra, kapsel firmowy, alkohol 5,2 %, eks. brak, import prywatny, cena 0,69 euro, browar z m.Schladming
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, średniowysoka, średniotrwała
    Zapach - słodowy
    Gaz - włąściwy
    Smak - słodowy wyraźny, nuty...
    2006-07-30, 23:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...