Freistadt, Freistadter Zwickl-Radler

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Freistadt, Freistadter Zwickl-Radler

Butelka 0,5 litra, alkohol 2 %, eks. brak, kapsel dedykowany piwu, 40% piwa, 60% napoju
    Kolor - żółty, mętny
    Piana - niewysoka, nietrwała
    Zapach - wyraźny cytrynowy
    Gaz - był i to spory
    Smak - wyraźna cytryna, mocno słodkie, spory kwasek
    Zaliczone kolejne "rowerowe" piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4604 - moje 2250 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Vormann [Braukollektiv, Freigeist Bierkultur, Maryensztadt], Freistadt Plumberg
      darekd
      https://www.braukollektiv.com/Plumberg-Freistadt

Vormann to browar, w którym często warzy bardzo zasłużony m.in. ze względu na odtwarzanie starych gatunków piw kontraktowiec Freigeist Bierkultur (który współpracował już kiedyś z polskim Kingpinem)

Barley wine z
      ...
      2021-12-29, 17:28
    • heckler
      Dobšice, Za Sokolovnou 9,Dráteník PUB
      heckler
      Nieopodal Znojma w miejscowości Dobšice funkcjonuje firmowy lokal browaru Dráteník. Do dyspozycji gości spory ogródek piwny, niestety tylko z jednym parasolem, więc trochę słabo. Lokal składa się z jednej , gustownie urządzonej sali i znajduje się w piwnicy. Na kranach zastaliśmy pięć...
      2023-07-11, 08:09
    • bastion
      Słowacja, Pstrusa 339, Pivovar Masarykov Dvor.
      bastion
      W tym przypadku mamy do czynienia z kompleksem hotelowo - gastronomicznym na dużą skalę. Czego tam nie ma. Jazda na koniach, kąpiele, browar, własna farma, ścieżki rowerowe... Olbrzymi kombajn wypoczynkowy, który został otwarty w 2015 roku. I nie ma co się oszukiwać, że przeznaczony raczej...
      2022-01-20, 22:37
    • dadek
      Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
      dadek
      Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
      2024-10-17, 01:22
    • dadek
      Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 06:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...