Piwo gornej fermentacji z mikrobrowaru w Rulles.Butelka 0,75l alkohol 7.3%.Barwa ciemna kawowa metna,zapach wyrazisty slodowy w tle jakby piernik przelozony powidlami.Smak slodowy na poczatku wyczuwalne jakby grzyby(przypuszczalnie drozdze)ale jest to przyjemny smak,jednak zaraz zanika a dominuje cudownie charmonijny nie za slodki smak slodu.Ogolnie znakomite piwo,wyraziste z wieloma niespodziankami w bukiecie smaku i zapachu.
Artisanale de Rulles, De Rulles Meilleurs Voeux
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
Seria "Classics"
Scottish Export (80 Shilling) rzadki styl nie tylko w Polsce
5,0%
Aromat - wyraźnie słodowy (ciastkowo-herbatnikowy, lekki karmel, minimalnie tost)
Piana -średnia, niespecjalnie trwała, dłuższa koronka
Barwa - miedziano-herbaciana...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć!
Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...-
Channel: Surowce
-
-
O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale
Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...-
Channel: Anglia
-
-
- Loading...
- Koniec listy.