BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Leyerth, Urthel Tonicum Finiboldhus (Ambre)
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 70 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Odwiedziłem wreszcie to miejsce. Okolica urocza, więc jeśli ktoś woli spożywać w pięknych okolicznościach przyrody to obok mamy dwór, park podworski i duży zagospodarowany staw z aleją wokół . Lokal mieści się w budynkach pofolwarcznych i gdyby się ktoś uparł mógłby powiedzieć,...
-
Channel: Lubelskie
-
-
Wg Ratebeer to może być to samo piwo co Vlaemse Bock ale to co wczoraj piłem ma inny woltaż i wg mnie inaczej smakuje więc opisałem jako nowe piwo.
Alk. 6.9%, piłem z kija w jednej z knajp w Utrechcie.
Brązowe, nalane z wysoką i trwałą pianą, gazu nie za dużo.
Zapach...-
Channel: Belgia
2007-04-30, 14:03 -
-
Bardzo mi się spodobała etykieta tego piwa - skrzat z kufelkiem piwa. Mogę się tylko domyślać, że Urthel to jego imię. A może się mylę? Buteleczka to klasyczny bączek. Do tego kapselek z pięknym nadrukiem (skrzat, a jakże).
Nalewanie do pokala zajęło mi dłuuugą chwilę (jakieś...-
-
-
Alk. 7.5%, but. 0.33 l. Górna fermentacja, dofermentowane w butelce.
Brązowe, mętne, wielka piana, dosyć mocno nagazowane. Zapach owocowy i ciemnosłodowy, kojarzy mi się z truskawkowym ciastem. Smak owocowy i lekko winny, z bardziej palonosłodowym posmakiem. To pierwszy belgijski koźlak...-
2005-12-28, 19:26 -
-
Najpotężniejsze piwo z z tego browaru. Qaudrium oznacza krok dalej od tripela... dodam, że zawartość alk. wynosi 11,5% przy gęstości początkowej 25 Blg (!). Warzone ze słodu pilzneńskiego, pale oraz carapilsa. Chmielone goryczkowo Magnum a aromat to Saaz.
Po nalaniu tworzy się zwarta...-
-
- Loading...
- Koniec listy.