Niefiltrowane, nieklarowane! Niezbyt mocno gazowane, ale musuje. Zapach kwaskowy, drożdżowy, smak delikatny, pszeniczny, lekko cytrynowy, prawie pozbawiony goryczki! Świetny, delikatny pszeniczniak!
Takie piwka są wspaniałe na gorące letnie popołudnia, do tacki serów i kilku winogron! Pycha!
Takie piwka są wspaniałe na gorące letnie popołudnia, do tacki serów i kilku winogron! Pycha!
o Grodziszu nie miałem najlepszego zdania). Traf chciał, że po jakimś miesiącu trafiłem na Hoegaardena w jednym ze sklepów w Poznaniu (szok). Cena była kosmos, ale co mi tam zaryzykowałem i z pewną taką nieśmiałością zostałem wniebowzięty. Od tego też czasu pomalutku zacząłem dostrzegać inne piwa Koźlak Krotoszyński, Grodzisz. To były czasy... ech łza się w oku kręci. A dziś nawet Hoegaarden nie jest w Hoegaarden robiony tylko przez InterBrew w Brukseli.
Pijałem w małej knajpie w Belgi. Barman podawał je w kuflu 0,5L wyjętym z zamrażalnika. Bardzo lubię piwa pszeniczne a to należy do mojej czołówki w tym gatunku.
w małej knajpce (nie mam pamięci do nazw) blisko centrum Amsterdamu.
Jak sądzicie, jak pływają takie brązowe grudki wielkości ok. 1mm, to można to spokojnie pić?
, mała goryczka.
Comment