Alk. 8.2%, but. 0.33 l.
Ciemnobrązowe, mętne (dofermentowane w butelce), niezbyt mocno nagazowane, piana olbrzymia i trwała.
Intensywny aromat palonego słodu i lekko owocowy.
Smak ciemnego słodu z bardzo silną paloną goryczką i owocami wyraźniejszymi niż w zapachu, trochę rozgrzewającego alkoholu, goryczka palonego słodu zostaje w długim posmaku.
Całkiem niezłe, jak dla mnie bliżej mocnego stouta niż dubbla.
Ciemnobrązowe, mętne (dofermentowane w butelce), niezbyt mocno nagazowane, piana olbrzymia i trwała.
Intensywny aromat palonego słodu i lekko owocowy.
Smak ciemnego słodu z bardzo silną paloną goryczką i owocami wyraźniejszymi niż w zapachu, trochę rozgrzewającego alkoholu, goryczka palonego słodu zostaje w długim posmaku.
Całkiem niezłe, jak dla mnie bliżej mocnego stouta niż dubbla.
...także nici z etykiety
Zapach to kawa i figi,trochę kakaowca.Piana jakaś taka brzydka,no ale dla mnie to jest mniej ważne.Jednak tak właśnie sobie myślę i przypominam np. portera od Kormorana(też ciemny,ale to inny rodzaj)to tam piana była cudowna.W smaku tak jak na etykiecie czyli Mild-łagodny.I takie stouty lubię,irlandzkiego klasyka bije na głowę.Smak podobny jak zapach i to dobrze.Po zapachu już wiem co wypiję.Trochę tu za mało chmielu,ale to może efekt wczorajszej konsumpcji Magmy z tego samego browara,którym się wczoraj zachwyciłem
Bardzo dobre piwo,cena droga 24 zł za 0.75,no ale warte jest tego.Przy weekendzie mi się należy
Comment