Saint-Monon, Dolmenius Weris

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Saint-Monon, Dolmenius Weris

Butelka 0,33 litra, alkohol 7,5%, eks.brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - miodowy ciemny, mętny
    Piana - drobna, średnio wysoka, niezbyt trwała
    Zapach - słodko-winno-owocowy
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie słodkie, spore nuty owocowe, lekkie winne plus cytrusy, kapka drożdży, średnia goryczka
    Po wypiciu w ustach fajny posmak owocowo-ziołowy. Smaczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3615 - moje 1783 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• piwowar2
      Müller Debring, Bock
      piwowar2
      Postanowilem raz wyprzedzic Piwowara opisujac kozlaka z browaru Müller z Debring, miejscowosci lezacej 3 km o Bambergu. Browar istnieje od roku 1783, a w rekach rodziny Müller jest od 1872. Produkja roczna wynosi 600 hl. Piwa to Pils, Dunkles(ciemne) oraz sezonowo Bock(kozlak, zawartosc extaktu 17%,...
      2001-11-25, 01:35
    • ART
      Piwo roku 2007 - piwa do sprawdzenia - weryfikacja listy - do 9. stycznia 2008!
      ART
      wszystko kłębi się pod koniec roku i mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005 i 2006

Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się roku...
      2007-12-27, 16:29
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Sulimar, Piotrków Trybunalski ul. Browarna 5
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 23:59
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Van Pur, Rakszawa Rakszawa 334
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-19, 00:07
    • Piwowar
      Historia piwa w Prószkowie koło Opola
      Piwowar
      Historia piwowarstwa w Prószkowie koło Opola

Miejscowość ta leży 12 km na południe od Opola , na trasie, która wiedzie do Prudnika. Nazwa miejscowości pochodzi od nazwiska jej założycieli i zarazem długoletnich właścicieli, rodziny Prószkowskich. Nie jest to co prawda potwierdzone...
      2001-12-25, 20:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...