Contreras, Tonneke

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Contreras, Tonneke

Butelka 0,25 litra, alkohol 5 %, eks. brak, kapsel czarny goły
    Kolor - ciemny miód, lekko nie klarowne
    Piana - drobna, wysoka, dotrwała do końca
    Zapach - lekki owocowo-winny
    Gaz - właściwy
    Smak - wyraźnie owocowe i słodkie, lekka nuta winna, nuty ziołowo-przyprawowe średnie, średnia goryczka w tle
    Smaczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3885 - moje 1916 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• yaro74
      Contreras, [Hedonis Ambachtsbier] Ouwen Duiker
      yaro74
      Hedonis Ambachtsbier to firma założona w 2015 roku w miejscowości Asper niedaleko Gandawy.
      Firma warzy piwa w różnych browarach, to zostało uwarzone w browarze Contreras, o którym pisał kiedyś Pezet:
      https://www.browar.biz/forum/showthr...ight=contreras
      ...
      2018-08-01, 20:39
    • pezet
      Contreras, Mars Especial
      pezet
      Browar Contreras znajduje się we wschodniej Flandrii w miejscowości Gavere, ok. 20 km na południe od Gent. Browar powstał w 1818 roku.

Mars Especial to piwo sezonowe, wiosenne, górnej fermentacji z powtórną fermentacją w butelce i prawdopodobnie mające wiele wspólnego z francuskimi...
      2009-02-17, 02:10
    • pezet
      Contreras, Valeir Blond
      pezet
      Browar Contreras znajduje się w Gavere we wschodniej Flandrii, kilka kilometrów na południe od Gent. Browar powstał w 1818 roku.
      Piwo Valeir jest najmłodszym produktem tego browaru (zostało wprowadzone na rynek w połowie 2004 roku), a jego nazwa pochodzi od imienia legendarnego, lokalnego...
      2006-05-09, 11:13
    • pezet
      Contreras, Valeir Donker
      pezet
      Kolejne piwko belgijskie z własnego importu. Jak widzę to piwo nr 200 w dziale Belgia
      Ważone w Brouwerij Contreras w Gavere. Więcej informacji o browarze i pochodzeniu nazwy piwa jest tutaj.
      Butelka 0,33l, alc. 6,5%. Piwo górnej fermentacji z powtórną fermentacją w butelce....
      2006-05-20, 15:08
    • Pendragon
      Policzmy wszystkie browary
      Pendragon
      Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
      Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
      Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
      Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
      2018-04-23, 17:24
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...