Radouš, Viliem Šejkspír

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Radouš, Viliem Šejkspír

Pite w domu kultury w Starym Pilzencu

ciekawy jest opis piwa na stronie Radouša
    „piwo chwilowego nastroju”
    intuitywny leżak, czasami jasny, czasami półciemy, który z każdą kolejną warką zaskoczy czymś nowym. Jego skład bywa zmienny i jest zależny od momentalnego psychicznego stanu piwowara oraz surowcami, które w danej chwili znajdują się w magazynie. Jest oczywiście niefiltrowany i niepasteryzowany, czasami może być nawet górnofermentacyjny. Alternatywą jest Johnny Šejkspír, również tworzony intuicyjnie przez piwowara Jana Ilgnera.

barwa: ciemne złoto z rubinem
    piana: opadła dość szybko
    zapach: silnie słodowy z karmelem
    smak: słodowy i silnie karmelowy, bardzo pełny i okrągły, smaczny z przyjemną goryczką i lekką owocowością.
    Attached Files
    LP

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Finlandia, Tampere, Verkatehtaankatu 2, Pyynikin Brewhouse
    pebejot
    Browar restauracyjny, ale przede wszystkim bardzo duży pub w angielskim stylu, zlokalizowany w centrum miasta w odległości 1 przystanku tramwajowego (od kilku lat miasto Tampere posiada tramwaje) od dworca kolejowego.
    Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej...
    2025-07-06, 15:16
  • Pancernik
    Austria, Wiedeń, Hasengasse 56, Schnauzer & Beagle Brewery
    Pancernik
    Nieco poza centrum, nieopodal parku, w którym uciec od sobotniej spiekoty próbują całe rodziny (na oko) islamskich Wiedeńczyków.
    Mały lokal na rogu, w zupełnie nieoczywistym miejscu, z mini-ogródkiem na betonowym chodniku. Sobota wieczór, w środku dwóch kolesi (chyba właścicieli),...
    2025-06-30, 12:03
  • darekd
    Moon Lark, Deepness
    darekd
    Porter Bałtycki

9% alk. Na puszce brak zawartości ekstr.

Według strony www (która czasami podaje inne informacje niż na etykietach)
    ma 22% ekstr.

https://moonlark.pl/beers/deepness

Aromat - wyraźniejsza gorzka czekolada, nieco suszonej śliwki...
    2024-12-03, 02:10
  • AaLeX
    Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
    AaLeX
    Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
    2024-07-17, 11:35
  • pebejot
    Żywiec, Ks. pr. Stanisława Słonki 22a, PUB Papiernia (Beskidzki Browar Rzemieślniczy)
    pebejot
    Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
    PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
    Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
    2024-03-24, 17:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...