Alkohol 5,8%
Kolor złoty, klarowne.
Piana była nawet gęsta, dość wysoka, równomierna lecz znikła bez śladu po 3 minutach, zostały tylko 3-4 plamy na szkle.
Wąchał ktoś Rysy z Jabłonowa? Sądzę, że mają przyjemniejszy zapach - tu jest sztuczny, miód mdły aż do wyżygania
.
Smak to kolejna tragedia! Czy ja piję piwo w Czechach czy ktoś mi wlewa pod pistoletem wytwór koncernowy piwopodobny zwany miodowym
. Chemiczny, totalnie słodki, mdły ulepek. Miód? Jaki miód?! Ohyda jakich mało
.
Wysycenie mniejsze niż w innych tutejszych piwach ale i tak za duże.
Dobrze, że zamówiłem małe, na szczęście było to ostatnie z asortymentu i mogłem spokojnie połowy nie dopić udając pośpiech.
Kufelek firmowy 0,3 l, podkładka, 24 kč.
Kolor złoty, klarowne.
Piana była nawet gęsta, dość wysoka, równomierna lecz znikła bez śladu po 3 minutach, zostały tylko 3-4 plamy na szkle.
Wąchał ktoś Rysy z Jabłonowa? Sądzę, że mają przyjemniejszy zapach - tu jest sztuczny, miód mdły aż do wyżygania
.Smak to kolejna tragedia! Czy ja piję piwo w Czechach czy ktoś mi wlewa pod pistoletem wytwór koncernowy piwopodobny zwany miodowym

. Chemiczny, totalnie słodki, mdły ulepek. Miód? Jaki miód?! Ohyda jakich mało
. Wysycenie mniejsze niż w innych tutejszych piwach ale i tak za duże.
Dobrze, że zamówiłem małe, na szczęście było to ostatnie z asortymentu i mogłem spokojnie połowy nie dopić udając pośpiech.
Kufelek firmowy 0,3 l, podkładka, 24 kč.
)i na przestrzeni kilku ostatni lat nagromadziło mi się miód który, pozostał mi po miodobraniach lub rozlewach miodu do słoików.
....
Comment