Kněžínek České Budějovice, Medová 14°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4797

Kněžínek České Budějovice, Medová 14°

Alkohol 5,8%
    Kolor złoty, klarowne.
    Piana była nawet gęsta, dość wysoka, równomierna lecz znikła bez śladu po 3 minutach, zostały tylko 3-4 plamy na szkle.
    Wąchał ktoś Rysy z Jabłonowa? Sądzę, że mają przyjemniejszy zapach - tu jest sztuczny, miód mdły aż do wyżygania.
    Smak to kolejna tragedia! Czy ja piję piwo w Czechach czy ktoś mi wlewa pod pistoletem wytwór koncernowy piwopodobny zwany miodowym. Chemiczny, totalnie słodki, mdły ulepek. Miód? Jaki miód?! Ohyda jakich mało.
    Wysycenie mniejsze niż w innych tutejszych piwach ale i tak za duże.
    Dobrze, że zamówiłem małe, na szczęście było to ostatnie z asortymentu i mogłem spokojnie połowy nie dopić udając pośpiech.
    Kufelek firmowy 0,3 l, podkładka, 24 kč.
    Attached Files
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4797

Po prawie 3 latach 3.08.2017, skusiłem się na kufel miodowego z tego browaru.
    Jest obecnie barwy złotej, ciut ciemniejsze niż 11° i mętne.
    Miód zaznaczony bardzo delikatnie (jasny, jakby lipowy) ale piwo ogólnie mocno słodowe z lekką kwiatową nutą i niewielkim, niedokuczliwym posmakiem kartonu na końcu. Oczywiście żadnej goryczki nie ma.
    W porównaniu z poprzednim wyrobem jest znacząca poprawa jednak tylko z pały na 3+. Obecna cena 39 kč.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      České Budějovice, Hroznová 187/34, Pivovar Solnice
      heckler
      W České Budějovice ruszył kolejny browar z restauracją. Usytuowany został pomiędzy dwoma już działającymi browarami i z pośród nich prezentuje się najokazalej. Generalnie browar i restauracja Solnice to dwa całkiem osobne, oddalone od siebie o jakieś 50 metrów, stojące przy kościele...
      2019-07-13, 08:42
    • heckler
      České Budějovice, Na Zlaté stoce 690/3, Čtyrák - univerzitetní minipivovar ZF
      heckler
      Univerzitní minipivovar dzięki unijnym 80% dotacją został założony w maju 2016 roku. Opłacało się przerobić starą stodołę na nowoczesny mini browar.
      W związku z tym, że browar powstał dzięki unijnym dotacją na sprzedaż mogą przeznaczyć tylko 20% własnej produkcji piwa. Reszta...
      2018-01-09, 15:06
    • dadek
      Karlštejn 109, 1.Karlštejnský mikropivovar
      dadek
      Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
      2022-10-02, 23:04
    • matwil
      [Sprzedam] Miód piekarniczy/zlewki - Braniewo na Warmii
      matwil
      Dzień Państwu,
      jestem pszczelarzem (www.miodywilenskich.pl do weryfikacji )i na przestrzeni kilku ostatni lat nagromadziło mi się miód który, pozostał mi po miodobraniach lub rozlewach miodu do słoików.

Z racji tego że mam go jakieś 12 hoboków (30L/szt) i wszystkiego...
      2019-08-04, 10:18
    • dadek
      Solnice České Budějovice, Solnice 12°
      dadek
      Barwa jasnozłota, piwo klarowne.
      Piana piękna, wysoka i gęsta, długo się utrzymująca, mocno lepiąca szkło z zaznaczonymi kręgami.
      Po wypitych wcześniej przesadnie słodowych piwach 10° i 11° z tego browaru, byliśmy lekko zaniepokojeni zamawiając 12°. A tu miła niespodzianka....
      2020-08-01, 01:38
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...