Bardzo przyjemne piwo w stylu AIPA, bardzo bogata, treściwa podbudowa słodowa skontrowana czystą chmielna goryczką.
Czyste aromaty amerykańskich chmieli.
Deklarowany alkohol 5,5%
Chyba (wciąż?) jedyne miejsce, gdzie można napić się piwa z browaru Polewany Kraft.
Miejsce spokojne, kuchni nie próbowałem, natomiast ośmielam się założyć wątek tu, a nie w opisach konkretnych piw, bowiem nie robiłem notatek, natomiast pozytwnie zaskoczył mnie ich pils. Można...
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Kolor: Wiśniowy, widoczne delikatne zmętnienie. Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Trwała, oblepia szkło i tworzy na tafli piwa ładny kożuszek. Zapach: Intensywny - dominują wiśnie, a do nich dochodzi słód. Smak: Słody...
Ekstrakt: 13%. Alkohol: 5,3 %.
Single hop - Kazbek
Kolor: Cieszący oko pomarańcz, zmętnienie widoczne gołym okiem. Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Po jakichś 2 minutach od przelania do szkła zostaje z niej pierścionek przy obrzeżach kielicha i...