Albrechtický, Piko

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4797

Albrechtický, Piko

Dark Ale, 15°Blg, alk. 6,1%.
    W kuflu kolor na oko czarny, ale pod światło przy szkle okazuje się pięknie rubinowy, piwo klarowne.
    Piana ciemnobeżowa, po nalaniu z lodówki na około 4 cm, poszarpana jak na morskiej fali, bąble drobne ale nierównomierne. Zostawia sporą "firankę" na ściankach, utrzymuje kożuszek i gruba obręcz na powierzchni.
    Pachnie wyraźnie ciemnymi słodami z dodatkiem korzennych przypraw.
    W smaku ciemna słodowość z dodatkiem nuty piernikowej i śliwkowych powideł zupełnie ale nie słodkich. Poza tym wyraźny bukiet fajnej odchmielowej owocowości posypanej kakao. Goryczka jest intensywna, jednocześnie cytrusowa i typowo gorzko czekoladowa. Generalnie smaki bardzo dobrze zbalansowane, piwo pomimo że treściwe jest bardzo dobrze pijalne.
    Wysycenie niewysokie, idealnie pasujące.
    Bardzo dobry ciemny ejl, widać że Lukasz nie żałował chmieli, nie spytałem jakich ale amerykańce niewątpliwie.
    Kupione 26.10.2016 w browarze 1 l PET za 58 kč i to było jedyne które dowiozłem do Polski, reszta zeszła w pociągu.
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4797

Tak wygląda:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
      heckler
      Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
      2023-09-12, 08:52
    • bastion
      Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
      bastion
      Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
      2025-04-24, 22:25
    • bastion
      Ukraina, Kijów, Revuckovo 15a, Bar Kult.
      bastion
      Duży barak stłamszony wręcz przez okalające go wielkie blokowiska, był celem mojej wizyty po kijowskich mikrusach. Okolica taka sobie, a żar lał się z nieba niemiłosiernie.
      Wręcz wymarzony czas na przepłukanie gardła czymś chłodnym z pianką.

Wnętrze zastawione jest...
      2023-07-09, 17:39
    • darekd
      Amber, Po Godzinach - Saison
      darekd
      Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku:
      https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
      wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
      2025-04-22, 22:42
    • darekd
      Nieczajna [Odrzański], Port-er Odrzański
      darekd
      Browar Odrzański zakotwiczył w browarze Nieczajna.

Uwarzone z dodatkiem cukru trzcinowego.

Ekstr. 24%
      Alk. 10,2%

Aromat - praliny z gorzkiej czekolady z alkoholowym nadzieniem, likier kawowy, tony palone
      Piana - umiarkowanie wysoka, trwalsza, trwały...
      2025-04-02, 00:18
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...