Aż dziw, że jeszcze to piwko nie doczekało się recenzji, szczególnie, że zyskuje nagrody (m.in. pierwsze miejsce w prestiżowy konkursie podczas Žateckých slavností chmele we wrześniu 2008).
Na butelce brak ekstraktu (czyli prawdopodobnie 11-12%). Wyprodukowany na bazie 4 rodzajów słodu (w tym karmelowy i monachijski). Dobre wysycenie sprawia, że jest orzeźwiające, przy palonych, karmelowych, treściwych akcentach. W końcu wyczuwalna goryczka. Dobre piwo
Na butelce brak ekstraktu (czyli prawdopodobnie 11-12%). Wyprodukowany na bazie 4 rodzajów słodu (w tym karmelowy i monachijski). Dobre wysycenie sprawia, że jest orzeźwiające, przy palonych, karmelowych, treściwych akcentach. W końcu wyczuwalna goryczka. Dobre piwo
- bardzo ciemny kolor. Piana obfita, po kilku minutach opada, potem utrzymuje się cieniutką warstwą na powierzchni i krzaczkowato na szkle. Słodkawo karmelowy zapach. Natomiast w smaku szukam tej słodyczy karmelowej i szukam, ale... za cholerę
No, może posmak. Reszta to goryczka i palone nutki. W sumie - ciekawe pivo, dość typowe dla regionu, z którego pochodzi
Comment