Harboe, Jubilæum Classic 110

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rotmistrz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.06
    • 469

Harboe, Jubilæum Classic 110

Harboe Classic 110 alc. vol 4,6% ekstraktu nie podano, butelka 0,33 kolor ciemnożółty, klarowny, piana szybko siadła pozostawiając dziurawy kożuszek bardzo mikry, brak śladu na szkle, zapach chmielowy i jakieś naleciałości chemiczne, smak wodniste słaba goryczka, lekko słodkawe, wysycenie praktycznie zerowe, infoormacje o piwie nie pełne, pisane tylko w języku duńskim, piwo przywiezione z tego kraju. Kolegaa który tam pracuje obiecał dowozić co jakiś czas partię do spróbowania. W ty rzucie przytargał 5 do testów. Załączam kilka fotek. Piwo jka dla mnie nie zaciekawe.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2009-01-10, 09:53.
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.03
    • 3615

Typowy produkt koncernu Harboe, celujący w segment piw tanich. Pite z puchy 0,5 l przy b. intensywnej grze strategicznej (EU, podbijałem Prusy i Śląsk). Piana jak w lemoniadzie, b. "tania" goryczka, mocny gaz. Ale mi smakowało.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10391

Aktualna fotka:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
        Kormoran, Classic hoppy lager
        AaLeX
        Nowość w Dino. Ciekawa bezzwrotna butelka 375ml. Cena 4,99zł. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Alkohol 5%. Ekstraktu brak. Producent napisał "jasne pełne z chmielową duszą". Piana obfita. Piwo jest niefiltrowane. Barwa złota. W zapachu chmiel i trochę siarki....
        2025-05-28, 07:52
      • darekd
        Harboe, Bear Beer IPA
        darekd
        Duńska, popularna produkcja przemysłowa

Ekstr. 13%
        Alk. 5,6%

https://harboe.com/en/beverages/bear-beer/ipa/

Aromat - zaraz po otwarciu łagodny grejpfrut, potem chmiel ustępuje słodowym nutom biszkoptowo-ciastkowym
        Piana - umiarkowanie wysoka, dość...
        2021-10-02, 22:59
      • darekd
        Reichenbrand, Classic Pilsner
        darekd
        Piwo z browaru z Chemnitz w Saksonii
        https://www.reichenbrander.de/reichenbrander-biervielfalt/classic-pilsener

11,3% ekstr., 4,8% alk.
        Aromat – przyjemna słodowość (ziarnisto-chlebowa) z łagodną nutą chmielową
        Piana – umiarkowanie wysoka, większe pęcherze, niezbyt
        ...
        2020-11-02, 00:39
      • AaLeX
        Van Pur, Barley Classic
        AaLeX
        Piwo kupione w sieci Auchan. Alkohol 4%. Zielona puszka, całkiem ładna. Kod LB, czyli Jędrzejów. Barwa złota, piana nawet wysoka i na tym koniec. Zapach metaliczny, smak woda z drobną nutką metalu. Nie wiem po co to i dla kogo. Cena ok. 2zł. W tej cenie mamy całkiem udane niemieckie pilsy w...
        2022-03-06, 20:32
      • Javox
        J.W. Lees, American Classic
        Javox
        Steam Beer, Kentucky Common Ale z alko 4,2%

Chmiele w składzie Phoenix i Pioneer.

Piana - sporo na starcie potem pełna warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Barwa - klarowny bursztyn.
        Gaz - średni.
        Aromat - lekki ejlowy ale zaprawiony lekką rozpuchą....
        2022-01-16, 17:13
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...