Stensbogaard, Kobber og Karamel

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.03
    • 3615

    #1

    Stensbogaard, Kobber og Karamel

    ratebeer podaje, że lager.
    5,3%, cukier i owies w zasypie, niefilter, niepaster
    chmiel Tettanger i Perle
    warka nr 68
    Piana: lekka, do zera (większa niż na zdjęciu, miałem małe problemy z aparatem)
    Gaz: mniej niż więcej, ale pasuje do smaku
    Kolor: jak wskazuje nazwa (kobber to miedź) ciemnomiedziany
    Zapach: karmelizowanego cukru trzcinowego domnuje
    Smak: dziwny, taka ostrość z cukru trzinowego, lekka goryczka chmielowa, trochę karmelu i ślad ziół, piwo ogólnie lekkie.
    Mi smakowalo, ale jest specyficzne
    Attached Files
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Podkováň, Karamel
    darekd
    Browar z Środkowych Czech (okolice Mlada Boleslav) z długą historią, ale z problemami w XXI w. /na szczęście produkcja uratowana/.

    Piwo ma 4% alk.

    Aromat - słodowy (tony ciemnych i karmelowych słodów)
    Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższy kożuszek,...
    2021-12-08, 02:01
  • Mar11111
    Początki z brewkitem...
    Mar11111
    Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
    ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
    2024-04-20, 15:46
  • bimb
    Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkoholowe i drożdżowe
    bimb
    Cześć.
    Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

    Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
    2025-07-13, 18:23
  • darekd
    Nieczajna [Odrzański], Port-er Odrzański
    darekd
    Browar Odrzański zakotwiczył w browarze Nieczajna.

    Uwarzone z dodatkiem cukru trzcinowego.

    Ekstr. 24%
    Alk. 10,2%

    Aromat - praliny z gorzkiej czekolady z alkoholowym nadzieniem, likier kawowy, tony palone
    Piana - umiarkowanie wysoka, trwalsza, trwały...
    2025-04-02, 00:18
  • darekd
    Opillia, Firmowe
    darekd
    Browar z Tarnopola

    16% alk.
    6,5% alk.
    21 IBU

    Mały napis na ecie przypomina, że piwo jest bez syropu maltozowego. Natomiast na ecie przyznają się bez bicia do cukru i ryżu

    Aromat - dość łagodny, słodowy, ciut słodyczy
    Piana - dość niewysoka,...
    2025-02-25, 00:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...