BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku...
OpperBacco to już spory browar rzemieślniczy butelkujący i puszkujący swoje piwa oraz o bardzo uznanej pozycji. Startował w początkach włoskiego kraftu i ma w palecie dużo ciekawych eksperymentów (linia Abruxensis) oraz solidne pozycje poszukiwane przez koneserów (np. baltic porter). Mnie...
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....