Licorne, Argus Panaché

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13305

Licorne, Argus Panaché

Z kronikarskiego obowiązku.

Lekkie piwo z Lidla, ale wycofane. Dzięki temu można się dowiedzieć o producencie.
    Otóż w Lidlu pojawiło się ogłoszenie, że przy otwieraniu piwa /twist/ szło kruszy się
    i producent Brasserie Licorne wycofuje je. Licorne należy do niemieckiego Karlsberga

Poza tym nie piłem i się nie skaleczyłem

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Jędrzejów, Argus IPA
    AaLeX
    Nowość w Lidlu. Kod LB - Jędrzejów. Cena 3,99zł. Alkohol 4,9%. Kupione w Lidlu w Zgorzelcu. Ciekawe, czy w innych Lidlach też jest z Jędrzejowa. Zapach delikatny, jakieś marginalne cytrusy, ale mało znaczący. Barwa ciemne złoto, na zdjęciu wyszedł bursztyn. Piana obfita. Smak, podobnie...
    2025-09-06, 10:56
  • AaLeX
    Łomża, Argus Lager
    AaLeX
    Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
    2025-08-29, 14:26
  • SwinskiRyjek
    2025.07 - AleBrowar wycofuje piwa grożące wybuchem butelki
    SwinskiRyjek
    Coś się nabroiło w AleBrowarze

Były meldunki wcześniej o wycofaniu wybuchowych Mango Lassi ale wyszło tego więcej...

Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie piwa z powodu ryzyka rozsadzenia butelki produktu

https://www.gov.pl/web/gis/ostrzez...
    2025-07-01, 17:05
  • Javox
    Jędrzejów, Argus Lager
    Javox
    Kod LB (Jędrzejów)

Zawartość alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - coś było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
    Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...
    2024-07-31, 16:29
  • AaLeX
    Jędrzejów, Argus Mocne
    AaLeX
    Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
    2023-12-30, 13:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...