Castelain, Artisan Brasseur

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Castelain, Artisan Brasseur

Butelka z porcelanka, butelka 0,65 litra.
    Moc 4,5%

Barwa zlocisto-pomaranczowa, delikatnie metne, duza, wysoka i dosyc trwala piana.
    W zapachu sporo chmielu i tylko nuty slodu. Smak to zdecydowana goryczka, orzezwiajace. Warto sprobowac.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
    dadek
    Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
    2024-10-17, 01:22
  • heckler
    Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
    heckler
    Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
    2023-09-12, 08:52
  • dadek
    Chorwacja, Split, Dinka Šimunovića 14a, Pivovara Tap B
    dadek
    Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
    2021-09-18, 02:49
  • AaLeX
    Głubczyce, Swing Grejpfrut
    AaLeX
    Teraz jest moda na radlery, zatem postanowiłem spróbować radlerów z Dino. Naprawde, w tej cenie (2zł) bardzo fajne piwko. Orzeźwiające, nawet czuć ten owoc, skład nawet nawet, na pewno jest to ciekawa alternatywa dla droższych, markowych radlerów. Moc 2,5%. Ja jestem na tak. Ocena 4/6.
    2021-07-06, 17:42
  • darekd
    Mantra Artisan Ales, Pêche et Crème
    darekd
    Browar z Franklin w stanie Tennessee.

Jest to belgijski golden ale warzony z brzoskwiniami i laktozą.

8% alk., 21% ekstr, 14 IBU. Chmiele: Perle i Saaz (żatecki). Dodatkowo kolendra i skórka pomarańczowa (ale o tym informuję tylko na stronie www, a na froncie ety dodatkowo...
    2020-06-17, 00:29
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...