L'anjub, Sexapils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9827

L'anjub, Sexapils

Cholera wie, jak pisać nazwę tego piwa, razem czy osobno...? Piwo ma 5,3%, i NA PEWNO nie jest pilsem . To IPA...
    Jest złote i metne, buduje białą, drobną i wysoką, nadającą się do czapowania, pianę.
    Pachnie chmielowo i żywicznie, jako to ejl. W smakuuuuuu... u-uu-uchchchch... tak piołunowa goryczka, że prawie wychodzi nosem!
    Nagazowanie średnie, i całe szczęście. Butela longneck 0,5, różowa eta z "wyciętymi z gazety" literami, rzuca się w oczy.
    Dla mnie zbyt walące goryczką po kubkach smakowych, ale (nomen-omen ) dla zahartowanych freaków byłoby jak znalazł...

Related Topics

Collapse

• dadek
    Karlštejn 109, 1.Karlštejnský mikropivovar
    dadek
    Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
    2022-10-02, 22:04
  • dadek
    Plzeň, Radčická 60/40, Pivovar Kalikovar
    dadek
    Otwarty w marcu 2017 kolejny plzeňsky browar umiejscowiono w ładnie wyremontowanym kompleksie dawnego Kalikovského mlýna, około 1 km na zachód od głównego rynku. Choć budynki nie są małe to instalacja znalazła swe miejsce w dość ciasnej piwnicy w bocznej jasnozielonej części. Wejście...
    2018-06-29, 01:53
  • nietzschee
    Latgales Alus, Latgale Nepasterizets (Sviesus)
    nietzschee
    Jasne niepasteryzowane, ekstrakt 11%, alko 4,5%, warzone w Dyneburgu, czyli Daugavpils

Wygląd: Złociste, klarowne, piana ładna drobna, schodzi do pół centymetra i dosyć długo się utrzymuje, jakiś lacing zostawia.

Zapach: to jest najbardziej walące ruskim szampanem piwo...
    2017-08-03, 20:18
  • Andi
    Ginga Kogen Beer, Stout
    Andi
    Butela tradycyjna 0,33 lit.
    Ginga Kogen Beer 5,2 % Alk.
    Piana obfita i dosc trwala ciemna.
    Kolor ciemno brazowy prawie czarny klarowny.
    Smak bardzo mocna goryczkaprawie gorzkawy smak.
    przyjemna aroma ale trudna do okreslenia-Powiedzialbym smakuje jak Porter...
    2004-03-29, 19:28
  • Shlangbaum
    Kasztanowa 28, Wyszynk Amnezja [zamknięte]
    Shlangbaum
    Wybrałem się dziś na spacer z Agnieszką. Z pod ZOO poszliśmy na Kopiec Piłsudskiego a potem zeszliśmy przez Panieńskie Skały na Polanę Wesołą. Wracając do autobusu ujrzałem z daleka napis Piwo po 3 zł Moja reakcja była natychmiastowa

W knajpce za murem z wapienia upstrzonej...
    2006-05-21, 18:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...