Gulpener, Oud Bruin

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Gulpener, Oud Bruin

Alk. 3%, but. 0.3 l
    Ciemnobrązowe, słabo nagazowane, z dobrą trwałą sztywną pianą.
    Zapach karmelowy, wyraźny, pod koniec chyba śladu chmielu też się w nim doniuchałem.
    Smak karmelowo-colowy, słodowy, słodkawy ale nie aż tak ulepkowaty jak niektórych innych oud bruinów, bliżej mu do bardzo dobrego heńkowego oud bruina, chociaż nie ma aż takiej ciemnej chlebowej nutki.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Kolejne piwo z browaru Gulpener. Mój pierwszy egzemplarz w stylu Oud Bruin (do tej chwili nie wiedziałem nawet że taki styl istnieje). Piwo ma teraz 3,5% alkoholu, ekstraktu nie podano.
    Lekkie przyjemne piwo, ale to nie mój styl. Za słodkie. Smakowało za to bardzo mojej żonie.
    Zaliczone i tyle.

Comment

Related Topics

Collapse

• etman
      Piwowar nr 54
      etman
      W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
      2025-09-25, 23:46
    • etman
      Piwowar nr 52
      etman
      Jest! Piękny, grubaśny i matowy... znaczy się, Piwowar od PSPD w nowej odsłonie jest u nas już w sprzedaży.

Właśnie zaczytujemy się jak zostać blogierem piwnym.

Piwowar - polski magazyn dla piwowarów domowych.

W numerze 52 :
      • Wywiad numeru Nie przetrwamy
      ...
      2025-03-13, 09:16
    • etman
      Piwowar nr 53
      etman
      W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
      2025-06-17, 19:34
    • etman
      Piwowar nr 51
      etman
      Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
      2024-12-10, 18:48
    • grzechubk
      Ratebeer styl, a ogolnie ?
      grzechubk
      Na portalu ratebeer.com przy ocenie piw zawsze sa dwie pozycje, ogolnie i styl. Na czym polega roznica? Czasami jest piwo ogolnie 80, a styl 35. Wytlumaczy mi ktos skad ta roznica?
      2018-12-01, 19:57
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...