Oijen, Kaboem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10392

Oijen, Kaboem

Butelka 0,3 litra, alkohol 10 %, eks. brak, kapsel goły
    Kolor - mocno żółty, mętny
    Piana - drobna, średniowysoka, nietrwała
    Zapach - wyraźny słodko-owocowy
    Gaz - okey
    Smak - mocno słodkie, mocno owocowe z nutą alową, % nie wyczuwalne ale czuje się moc piwa, średnia goryczka w tle
    Smakowite i ....usypiające

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2336 - moje 1183 nowe piwo na forum
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2009-06-12, 14:34.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10392

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
      dadek
      Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
      Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
      2025-12-05, 00:45
    • Petitpierre
      Van Steenberge, Gulden Draak Blonde
      Petitpierre
      Nowość, większość belgów odkopała receptury na Enkel, co śmielsi uwarzyli bezalkoholowe trapisty i GD też poszedł w temat, więc mamy lekką, a na pewno lżejszą odmianę smoka. 17 blg i tylko 8vol. W zapachu dużo chmielu korzennego lekko prażone jabłka, pieprz, nuta dolna mocno chmielowa...
      2025-09-17, 10:20
    • darekd
      Stu Mostów, Green Cloud NEIPA
      darekd
      6,2% alk.

Aromat - chmielowy (owoce tropikalne, brzoskwinia, w tle leciutka żywiczność i cytrusowe muśnięcie), ciut słodu
      Piana - wyższa, trwalsza, długi kożuszek
      Barwa - zabielona (mętna) słomka
      Wysycenie - wyższe, wyraźniej musujące
      Smak - chmiel...
      2025-09-07, 00:19
    • heckler
      Třebíč, Nad Zámkem 7, Pivovar Fenek
      heckler
      Podklášterní pivovar Třebíč oficjalnie zakończył swoją działalność w 2024 roku. Najpierw zamknięto restauracje, a po pewnym czasie i browar. Co prawda nie był to jakiś wybitny browar, ale i tego ze średniej półki też szkoda. Na szczęście dosyć szybko znalazł się chętny i browar...
      2025-07-09, 09:19
    • Petitpierre
      2025.07.04-06 - RZESZÓW, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.

Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:

1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
      2025-07-04, 21:22
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...