Eight Degrees, Howling Gale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Eight Degrees, Howling Gale Ale

Jasno złote, delikatna niezbyt trwała piana. Słabo wysycone, niefiltrowane.
    Słodowe, lekko kwaskowo-cytrusowe. Chmiel zbalansowany, w sumie dosyć przeciętne. Nie zachwyciło ale też nie można mu zarzucić jakichś konkretnych wad.
    Alk. 5%, butelka 330ml
    Attached Files
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

W sobotę przyleciał do mnie sześciopak tegoż piwa więc miałem okazję sprawdzić jak się prezentuje warka określona przydatnością do września 2014.
    Słabo. Piwo jest zdecydowanie "lagerowe" - tzn. brak mu ejlowych aromatów i jest jak na mój gust jest zbyt nagazowane. Do tego beznadziejna piana, którą da się uzyskać jedynie na moment stosując wyszukane zabiegi podczas nalewania piwa do szklanki. Próbowałem pić w temp. pokojowej jak również schłodzone jak zaleca etykieta ale niewiele to zmienia w odbiorze. Polecam jednak sięganie po inne piwa z tego browaru bo wiem, że dają radę. To jest raczej do "zaliczenia" i tyle...

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
      Fuller's, Gale’s Prize Old Ale Bourbon Barrel Aged
      wpadzio
      Jedno z czterech piw powstających w kooperacji londyńskiego Fullersa i mikrusa z Manchesteru - Marble Beers, leżakujących w beczkach po mocniejszych trunkach. Jak nazwa wskazuje, recenzowany egzemplarz trafił do beczek po bourbonie. Każda następna warka jest, co ciekawe, zaszczepiana poprzednią....
      2018-12-25, 16:53
    • Dreamer
      Howling Hops, IPA
      Dreamer
      styl: IPA
      alk. 7,5%

Howling Hops to nie jest już najmłodszy londyński craft, a jednocześnie ich piwa są na rynku zaledwie od paru miesięcy. Browar, założony został w 2012 r. przez 24-letniego Eda Taylora, absolwenta biologii z 6-letnim doświadczeniem piwowara domowego...
      2015-09-23, 17:19
    • Dreamer
      Howling Hops, Ruby Red
      Dreamer
      styl: amber ale
      alk. 5,2%

Nie jest to nowe piwo - sięga koncówki 2012 r., kiedy browar "Howling Hops" jeszcze nie istniał, a Ed Taylor warzył wyłącznie na potrzeby londyńskiego pubu Cock Tavern. Pamiątką z tamtego okresu jest klasyfikowanie "Ruby Red"...
      2016-04-30, 14:09
    • GaryFisher
      George Gale, Summer Breeze
      GaryFisher
      George Gale, Summer Breeze [a.3.8%]

A classic, golden, summer ale brewed with a specially selected blend of malted wheat and barley, Saaz hops and Gales' unique yeast. Summer Breeze is light, smooth and crisp - highly refreshing served chilled and perfect for enjoying on a warm summer ...
      2012-03-29, 18:20
    • Dreamer
      Howling Hops, Riding Ale
      Dreamer
      styl: session IPA
      alk. 3,0%

"Riding Ale" to lekkie piwo zgodne ze stylem session IPA - zawartość alk. niższa niż w pale ale, za to goryczka dorównująca solidnie nachmielonym IPA. Takie, po którym - zgodnie z nazwą - można bez problemu rowerkiem do domu wrócić....
      2015-09-25, 15:31
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...