Carlow, O'Hara's / Pinta Lublin to Dublin

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • marecki12
    replied
    Wersja butelkowa dobre piwo
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    I już w sklepach, i podobnie pozytywne wrażenia jak po degustacji z beczki. Kapitalne zbalansowanie posmaków, choć ten stout ma też w sobie coś z porterowych nut. I kawowe akcenty i leciutko kwaskowe i ładna goryczka i solidna podbudowa. Ale raczej do degustacji powolnej i nie powyżej dwóch butelek. "Aksamitność" natomiast, którą czułem przy wersji beczkowej gdzieś się ulotniła. Wada: cena, niestety.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2014-05-31, 18:33.

    Leave a comment:


  • Jerry_Brewery
    replied
    Wersja butelkowa już w drodze do sklepów -> http://on.fb.me/1iWxART

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Bardzo ciekawe, mało agresywne piwo, co akurat bardzo mi odpowiada.
    Podzielam opinię o "aksamitności", ponadto mleczność i minimalnie dające się wyczuć nuty kwaskowe.
    Nie to, żeby zachwyciło, ale przy okazji do powtórzenia.

    Leave a comment:


  • yaro74
    replied
    Kolor czarny, nieprzejrzysty.
    Piana niewysoka, niezbyt trwała.
    Zapach średnio intensywny, kawowy, przyjemny.
    Smak kawowo-czekoladowy, aksamitny, lekka goryczka, bardzo przyjemna w piciu.
    Wysycenie w sam raz.
    Bardzo mi smakowało.

    Leave a comment:


  • RobertK
    replied
    Barwa czarna, piana średnia, utrzymuje sie długo, w smaku kawa, czekoladowość mi kojarząca się z cukierkami " Michałkami" z orzechami, aksamitne, oleiste, goryczka wyraźna ale nie intensywna - dla mnie ciekawe, dobre piwo, rzadko pijam stouty to nie jest mój ulubiony styl. Więcej niż jedno to raczej nie wypiję.

    Leave a comment:


  • Derbeth
    replied
    Jakoś nie zachwyciło mnie. Sporo orzechów, wyraźna paloność, ale nie taka, żeby gryzła w gardło - tyle, że piwo jest jakieś zamulające. Piłem nie tak dawno O'Haras Irish Stout i to drugie piwo piło mi się o wiele przyjemniej, chociaż jest dużo lżejsze, może nawet odrobinę wodniste. Według mnie podbicie ekstraktu nie wyszło na dobre temu stoutowi - nie obraziłbym się za bardziej agresywną paloność albo goryczkę. Irish Stout bardzo chętnie jeszcze powtórzę, Lublin to Dublin nie widzę za bardzo sensu.

    Leave a comment:


  • yaro74
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Zagwozdki nie ma - fajny projekt, ale nie będzie brał udziału w PNPR.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
    Moim zdaniem to spory błąd.
    Moim zdaniem nie, bo to piwo irlandzkie.
    To tak jakby głosować na Shipwrecker Circus jako amerykanskie piwo roku, bo Brew Dog uwarzył je we współpracy z amerykańskim browarem.

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
    Moim zdaniem to spory błąd.
    Zrobisz swoje głosowanie, docent zrobi swoje a weźmie w nich udział więcej czytelników waszych blogów niż w naszym plebiscycie. Będzie wilk syty i owca cała

    Leave a comment:


  • wrednyhawran
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Zagwozdki nie ma - fajny projekt, ale nie będzie brał udziału w PNPR.
    Moim zdaniem to spory błąd.

    Leave a comment:


  • Szakali
    replied
    Jak by nie było w Polsce tego piwa nie uwarzono.
    Ja czekam na wersje butelkową,ponieważ nie było mi dane napić się z beczki...za szybko poszło^^

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
    Ciekawe czy organizator plebiscytu Piwo Roku 2014 dostosuje regulamin do zmian zachodzących na rynku i umożliwi głosowanie na to piwo, wszak to jeden z faworytów.

    A jeśli tak, to czy umożliwi także głosowanie na np. Okocim Pszeniczne, Heban i inne.

    Będzie niezła zagwozdka.
    Zagwozdki nie ma - fajny projekt, ale nie będzie brał udziału w PNPR.

    Leave a comment:


  • Cooper
    replied
    Prawie bankowo wydruk logotypu z sieci. Browar Carlow takiej nie używa więc musiał zrobić to ktoś dystrybuujący/sprowadzający piwo do Polski. Mógł oczywiście zrobić to też pub ale jaki sens ma oznakowywanie piwa które wiadomo skąd pochodzi a ewentualne pokazanie ety klientowi jest bez sensu gdyż i tak jest ona na beczce skitranej za barem czy też na zapleczu. Podejrzewam że to inwencja twórcza już na miejscu w Polsce. Tak czy siak gdyby ktoś miał ten polski wydruk odklejony od kega to proszę o info. Wiem że pewnie tak samo mógł bym go sobie wydrukować jak zrobił to ktoś w Polsce ale nie zwykłem drukować sobie etykiet do zbioru

    Leave a comment:


  • kony
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    Tak wygląda eta naklejana na kegi w Irlandii. Nie mam pojęcia jak wygląda ta w Polsce...
    W Setce na kegu widziałem naklejoną taką etę jaka jest na zdjęciu w pierwszym poście Docenta.

    Leave a comment:


  • Tomi45
    replied
    Rewelacyjny stout. "Szynk na winklu" Gliwice. Namówiłem (choć lepszym określeniem byłoby "postawiłem przed faktem dokonanym") na tego stouta kumpla który jest namiętnym konsumentem eurolagerów - był w szoku że tak może smakować piwo. Jednak podszedł mu średnio - stwierdził że w tym piwie "wszystkiego jest 2 x za dużo".

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...