Giesinger, Schankbier

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13346

    #1

    Giesinger, Schankbier

    Giesinger to mój monachijski faworyt, więc nawet ich wyszynkowe (výčepní po czesku) czyli lekkie wziąłem na spróbowanie.

    Alk. 3,8%
    Ekstr. 9,5%

    Niefiltrowane

    Aromat - drożdże, lekki słód, lekki chmiel
    Piana - wysoka, średnia trwałość, drobna koronka na dłużej
    Barwa - słomkowo-złota, zamglona
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - drożdżowy kwasek, łagodny słód, lekki, nieco kwiatowy (ew. łąkowy) chmiel z delikatną goryczką. Umiarkowanie długi finisz chmielowy
    Treściwość - lekkie piwo

    Sesyjne, przyjemne, przyzwoite
widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Przetwarzanie...