Hopf, Weizen-Ale Red

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5056

Hopf, Weizen-Ale Red

Alk. 4,7%
    Barwa - no czerwone to ono nie jest. Co najwyżej matowo pomarańczowe. Całkowicie mętne.
    CO2 - Mało, ale coś biega przyjemnie po języku. Wskazanie na etykiecie, by pić bezpośrednio z butelki. Jak poprzednio (white) większych różnic w nagazowaniu nie zaobserwowano.
    Zapach - pszeniczno-karmelowy (ale nie takie jak ciemne pszeniczniaki - nie ma tu przede wszystkim 'przypalenizny')z nutkami owocowymi (truskawki?)
    No i smak - coś wspaniałego. Jak w tytule - świetne powiązanie ale'wo pszeniczne. Najlepsze kwaskowo-drożdżowe nuty z pszenicznego powiązane z taką typową "angolowatością".
    Jak zwykle przy piwach, które bardzo mi smakują, ciężko mi ubrać w słowa to co czuję
    Niemniej: POLECAM POLECAM POLECAM!!!
    Ocena 6-
    Dostępne w Blue City w Warszawie, stosunkowo niedrogo.
    Attached Files
    Dick Laurent is dead.
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Smak rzeczywiście oryginalny i ciekawy ale na kolana mnie nie powaliło-bardziej smakował mi "Hopf Eisweiss".

Comment

Related Topics

Collapse

• Adam2025
      Zakarczmie, Gnieźnieńskie Mango-Marakuja
      Adam2025
      Jeśli ktoś szuka dobrego piwa bezalkoholowego to polecam Gnieźnieńskie Mango-Marakuja - Kto spróbuje nie pożałuje....
      2025-04-30, 11:23
    • dadek
      Czechy, Nová Paka, Jaromíra Brože 230, Rodinný pivovárek Antonín
      dadek
      Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
      Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
      2025-04-19, 19:18
    • ART
      OneMoreBeer.pl
      ART
      Korzystam czasem żeby zdobyć to i owo co nie trafia do dwóch ulubionych sklepów w Opolu.

Siedziba w Wieprzu, wspólny temat z Pintą.

Ceny w porządku, można czasem załapać się na rabat 20%, jeśli coś pójdzie nie tak.

No i u nas coś nie idzie ...
      2025-03-16, 01:10
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Schultenbräu Export
      AaLeX
      Piwo robione dla sieci Aldi w Niemczech i tylko tam do kupienia. Alkohol 5,4%. Cena 0,55ct/puszka. W butelce nie występuje. Zresztą w sklepach Aldi w Niemczech brak piw w szklanych butelkach. Są tylko opakowania zwrotne typu plastik i aluminium. Ekstraktu brak. Skład: woda, słód, chmiel. Barwa...
      2025-03-12, 16:30
    • dadek
      Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
      dadek
      Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
      2025-02-12, 03:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...