Pyraser, Pyraser Schwarzbier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Pyraser, Pyraser Schwarzbier

Butelka 0.5 litra, alkohol 5,2 %, eks.brak, kapsel odkręcany firmowy browaru
    Kolor - czrny, lekko mętny, piwo nie filtrowane
    Piana - drobna, beżowa, średniowysoka, nietrwała
    Zapach - lekko palono-karmelowy
    Gaz - okey
    Smak - lekko karmelowe, lekko palone, średnio słodkie z leciutką goryczką
    Bez rewelacji. Zaliczone

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1512 (882 opisane na forum ) 782 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Bier:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9822

Piwo pojawiło się w "Rodzince Bis" .
      Po podświetleniu kolor jest bardzo ciemnorubinowy, z pewnością nie czarny i nie nieprzejrzysty.
      Piana była potężna, na jakieś 4 cm, kremowo-beżowa, sztywna, drobna. Powoli opadła.
      W dalszej części mego listu zgadzam się z przedpiszcą, zwłaszcza, że zamieścił fotę opakowania .
      Generalnie, liczyłem na więcej doznań za PLN 5,50...

Comment

Related Topics

Collapse

• bimb
        Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkoholowe i drożdżowe
        bimb
        Cześć.
        Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
        2025-07-13, 18:23
      • dadek
        Niemcy, Oberasbach-Altenberg, Zirndorfer Straße 18, 1.Altenberger Brauhaus
        dadek
        Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
        Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
        2023-12-10, 23:39
      • Javox
        Williams Bros (New Alloa), Talking Head
        Javox
        APA z alko 4.4%

Chmiele: Magnum, Citra, Mosaic, Cascade.

Piana - sporo na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - sporo.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglony, blady żółty.
        Aromat - lekko cytrusy i lekko skórka pomarańczowa.
        Smak - słodkawe...
        2024-12-04, 19:57
      • Petitpierre
        Lervig, Konrad's Stout
        Petitpierre
        Russian Imperial Stout (nie do końca, ale o tym za chwilę) w wykonaniu znanego (podobno) browaru Lervig. Prezentacja chałupnicza, naklejka na gołą puszkę (bo konfekcjonowany w puszeczkach 0,33 i buteleczkach 0,33). Szum się zrobił, bo rzucili do Lidl'a, choć z dużym, naprawdę dużym opóźnieniem...
        2021-06-18, 08:23
      • dadek
        Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
        dadek
        Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
        2022-10-20, 00:41
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...