Nesselwang, Alp-Stoff

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Nesselwang, Alp-Stoff

Butelka 0,5 litra, alkohol 4,5 %, eks. P 11, zakretka niebieska
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, trwała
    Zapach - śliczny, słodko-słodowo-owocowy
    Gaz - okey
    Smak - słóde z nutą chmielowo-owocową, leciutko winne, lekka goryczka, ciut kwasku, średnio słodkie
    Smaczne. Polecam

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1759 - moje 913 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Bier:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• bono_boniecki
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 177

przywiezione z Niemiec.
      kolor złocistosłomkowy, jasny, jak na zdjęciu powyżej.
      piana drobnopęcherzykowa, dosyć trwała, redukuje się do warstwy ok. 1, 5cm.
      zapach słodkawy, świeży, owocowy.
      w smaku daje się wyczuć nuty miodowe, delikatna goryczka tez wyczuwalna, orzeźwiające.
      nasycenie CO2 niewielkie, co dla mnie osoboiście wadą nie jest.
      gorąco polecam, lekkie i pyszne piwo.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Schiedam, Lange Achterweg 18, Tapperij het Weeshuis
        ART
        Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat...
        2025-09-20, 10:16
      • Prusak
        Portugalia, Braga, R. Dom Gonçalo Pereira 35, Letraria craft beer library Braga
        Prusak
        Firmowy lokal znanego portugalskiego browaru kraftowego Letra umiejscowionego na północ od Bragi.
        Lokalizacja bardzo dobra, w samym centrum starego miasta, nieopodal katedry.
        Czynne od środy do niedzieli od 12. 30, w poniedziałki i wtorki od 17.00.
        Miejsce cieszy się dużym zainteresowaniem...
        2025-08-30, 19:20
      • dadek
        Niemcy, Wismar, Kleine Hohe Straße 15, Brauhaus am Lohberg
        dadek
        Jedyny obecnie browar w tym pięknym zabytkowym mieście, powstał w 1995 roku. Znajduje się naprzeciw jednego z portowych nabrzeży, w odległości 800 m od dworca kolejowego. 3-piętrowy (z poddaszem) szachulcowy budynek, gdzie konstrukcja z czarnych belek wypełniona jest czerwoną cegłą, datowany...
        2025-08-28, 00:07
      • ART
        Warszawa, ul. Poborzańska 39, Szyszka Chmielu Bródno
        ART

Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.

Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...
        2025-08-23, 15:51
      • purc
        Kabaty, Mielczarskiego 10, Dr Piwo
        purc
        Kolejna piwna białoruska inicjatywa w Warszawie. Świetne pilsy z Moon Larka, bardzo dobry wybór szkła, miła obsługa za barem, stolik i leżaki na zewnątrz ( główny widok na paczkomat , ale dużo wysokich drzew po lewej). Czynne od 10 rano ( w pon od 14). Raczej drogo - pils 22, IPA 24. Też...
        Start
        2025-08-23
        Koniec
        2025-08-24
        Adres
        Mielczarskiego 10
        2025-08-11, 17:56
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...