Victory Art Brew, Smoked Porter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19348

Victory Art Brew, Smoked Porter

Flagowy produkt browaru rzemieślniczego spod Moskwy. Receptura była zmieniana od 2014 roku, ale to wciąż smoked porter w klasycznym wydaniu.
    Parametry 14,8 blg, 5,8% alk, 40 IBU, cena 8 rubli białoruskich (ok. 15 zł).

Wędzonka jest już obecna przy otwieraniu butelki. Niemniej jej poziom nie jest nachalny, męczący. Za tą dość średnio intensywną nutą przebija się ciemna czekolada palonych słodów i lekka, przyjemna słodycz współgrająca z resztą. W smaku uderza spora wytrawność, ale bardziej słodowa niż chmielowa. W posmaku pozostaje przyjemny aftertejst gorzkiej czekolady, a po kilku łykach wędzonka sprawia wrażenie składowej, która nie zakłóca bazowego piwa - angielskiego portera. Smaczne, poprawne i nie przegięte piwo z Rosji.

Na MCBF też byli, choć z racji ilości stoisk nie odwiedziłem.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2019-04-22, 17:39.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
    e-prezes
    alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
    2024-12-03, 22:18
  • chmielakikrasnystaw
    Chmielaki Krasnostawskie 2019
    chmielakikrasnystaw
    KONSUMENCKI KONKURS PIW
    49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
    PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
    1. Primator Pumpa – Pivovar...
    2019-08-07, 12:51
  • Prusak
    Abbey Ales, Oh, Mr Porter
    Prusak
    Porter wyspiarski o zawartości alkoholu, 4,9%
    Kolor ciemnomiedziowy z nutami bordowymi przechodzącymi w brąz.
    Piwo klarowne.
    Zapach: paloność, elementy słodowe i lekko maślane.
    Piana drobna, początkowo gęsta, opada do średniej grubości obrączki, zostawia nieregularnie...
    2024-08-30, 18:30
  • dadek
    Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
    dadek
    Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
    2023-08-23, 00:48
  • darekd
    Burning Sky, Robust Porter
    darekd
    Browar z East Sussex na południe od Londynu, o którym ciekawie pisał kiedyś Dreamer:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...0-la-provision

5,8% alk.
    Użyto lokalnego chmielu Target a wśród słodów...
    2025-09-15, 01:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...