Osza, Chlebnoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

Osza, Chlebnoje

Likioro-vodoczny zawod "Osza", miasto Omsk, Omski obwod. Pszeniczne piwo. Alk. 5%, ekst. 12%. Dobre gdy sredni browary produkuja rozny typy piwa. Tym bardzej w Syberii, gdzie dzis mnostwo smacznych gatunkow piwa.

Kolor: zolty.
    Zapach: pszenicznego slodu, (czyli gornych drozdzi? niektory browary z Rosji fermentuja pszeniczne piwo dolnymi drozdzami). Cytrusowy, drozdzowy.
    Piana: drobna, dlugotrwala.
    Smak: Nie wiele gozdziki i cytrusowa skorki, lekki kwasek. Bardzo daleko przypomina niemiecki oryginaly, ale pic mozna.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• heckler
    Velké Pavlovice, Tovární 509/3a, Pivovar Thrills
    heckler
    Velké Pavlovice to miasteczko położone w samym centrum winnego regionu Czech, więc istniejący tam od 2021 roku browar Trhills siłą rzeczy nawiązuje do tamtejszych winiarskich tradycji. Browar znajduje się na terenie zamkniętym i aby dostać się za bramę należy do sladka dzwonić. O ile...
    2025-06-24, 08:57
  • darekd
    Pinta, English Porter
    darekd
    Seria "Classics"

13%ekstr.
    5% alk.

Aromat - słodowy, łagodny, jakieś kawowe muśnięcie
    Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała, dłuższy kożuszek
    Barwa - smolista, ciemnorubinowe refleksy pod światło
    Wysycenie - umiarkowane, musujące...
    2025-04-05, 00:46
  • darekd
    Nepomucen, Crazy Lines#41 Green
    darekd
    West Coast IPA
    Ekstr. 16% , alk. 7,1%
    Chmiele: Idaho 7, Citra, Nelson Sauvin,
    W składzie płatki ryżowe

Aromat – słodkie owoce (tropikalne, winogrona), żywice, tej citry to chyba niewiele
    Piana – średnia, trwały kożuszek
    Barwa – złota, prawie klarowna (podają,
    ...
    2024-07-21, 01:40
  • kronos1194
    Butelki (około 200szt.)
    kronos1194
    Dzień dobry wszystkim.
    Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
    2024-04-01, 18:49
  • dadek
    Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
    dadek
    Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
    2023-12-05, 01:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...