Baltika, Newskoje Imperskoje

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

    #1

    Baltika, Newskoje Imperskoje

    "Wiena" juz dawno zamknieta, dlatego nowe gatunki Newskiego mozna zanosic do "Baltiki".
    Baltika, Newskoje Imperskoje (Imperialne) - ekst. 11%, alk 4,6%

    Kolor: jasno slomiany
    Zapach: slodowy, lekkie
    Piana: normalna
    Smak: lekkie, slodowy i nieco chmielowy w koncu. Wodnisty.

    Bardzo lekka firmowa butelka.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • darekd
    Pinta, Scottish Export
    darekd
    Seria "Classics"

    Scottish Export (80 Shilling) rzadki styl nie tylko w Polsce

    5,0%

    Aromat - wyraźnie słodowy (ciastkowo-herbatnikowy, lekki karmel, minimalnie tost)
    Piana -średnia, niespecjalnie trwała, dłuższa koronka
    Barwa - miedziano-herbaciana...
    2025-07-02, 01:17
  • darekd
    Fuller's, Vintage Ale 2019
    darekd
    O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

    Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
    2024-11-23, 23:51
  • o2w5n778
    Glukoza / Cukier a ekstrakt słodowy
    o2w5n778
    Cześć!
    Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...
    2018-05-04, 21:05
  • darekd
    Bayreuther Bierbrauerei, Bayreuther Urstoff
    darekd
    Znany browar z frankońskiego Bayreuth.

    Eksportowy helles,
    12,8% ekst.
    5,6% alk.
    18 IBU

    Aromat - słodowy z podsuszonym ziarnem, owocowym muśnięciem, delikatnym łąkowo-kwiatowym chmielem
    Piana - wysoka, trwalsza, dłuższy drobny kożuszek
    ...
    2025-10-22, 22:31
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...